TÜM PROJELER DEVAM EDECEK: ÇİNİ İMALATÇILARI ÇARŞISI KURULACAK

141

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin çiniye dair devam eden her projeye destek sözü verdiğini belirten Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, Çiniciler Çarşısının arka kısmına Kütahya Çini İmalatçıları Çarşısı Projesini hayata geçireceklerini aynı noktada hem imalat hem de satış imkanı bulunacağını vurguladı.

Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ayrıntılarını paylaşan Sadık Erilbaylı, gayet verimli bir görüşme gerçekleştirip hayırlı olsun dileklerini sunduklarını ve devam eden projelerinin tamamının desteklenmeye devam edecek olmasında duyduğu memnuniyeti paylaştı.

ARKADA İMALAT ÖNDE SATIŞ

Başkan Kahveci’nin devam eden projeleri destekleyerek sürdüreceğinin sözünü verdiğini açıklayan Erilbaylı, belediye bünyesinde kurulacak çini merkezi çalışmalarını yapacaklarını belirtti. Çiniciler çarşısının arka kısmında bulunan bir arsada Kütahya Çini İmalatçıları Çarşısı Projesini hayata geçireceklerini dile getiren Erilbaylı, “Oraya yeni bir Kütahya çini imalatçıları çarşısı yapacağız. Yani arka tarafta imal edeceğiz, ön tarafta çarşımızda satacağız. Bunun alt yapısını oluşturduk, kooperatifimizi kurduk. Başkanımız da destekliyor. Nasip olursa beraber temelini de atacağız” Dedi.

USTALARIN İSMİ KÜTAHYA’DA YAŞAYACAK

Çiniköy ve Sırköy projelerinin de destekleneceğini belirten Erilbaylı, Çiniköy’de projenin onaylandığını, TOKİ yapacağı için projenin TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacağını, ihale sürecini beklediklerini duyurdu. Çiniyle ilgili etkinlikler festivaller fuarlar düzenlenmesi için görüşmeler de yaptıklarını ifade eden Erilbaylı, “Sektörde emeği geçmiş eski ustalarımızın ismini, Belediye Meclisimizin uygun göreceği caddelere, parklara, sokaklara vererek yaşatamaya devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

ÇARŞIYA ARAÇ GİRİŞLERİ

10 BİN’DEN 38 BİN’E ÇIKTI

Kütahya’nın Ramazan Bayramında yol turizminden geçmiş yıllara göre çok daha yararlandığına dikkat çeken Erilbaylı, “Bayramlarda Çiniciler Çarsısına 10 bin-12 bin arasında araç girişi sağlayabiliyorduk. Restoran yıkılınca bu sayı 35-38 bin bandına çıktı. 3 kata yakın işlerimiz değişti”dedi. Restoranın yıkılmasının çok olumlu etkisi olduğuna değinen Erilbaylı, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *