‘YAPAY ZEKÂ İHTİLALİ İLE KARŞILAŞABİLİRİZ’

137

Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşa Etmek konulu konferansta DPÜ öğrencisine seslenen İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, “Yapay zekâ artık duygu geliştirebiliyor. Böyle giderse bir gün yapay zekâ ihtilali ile karşılaşabiliriz.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın konuşmacı olduğu Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşa Etmek konulu konferans FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Özer Aydın, günümüzün teknolojik gelişmelerinin merkezinde olan kuantum ve yapay zekânın ele alınacağı bu konferansın hem konusu hem de konuşmacısı açısından çok kıymetli olduğunu söyledi.

‘2050’DE MARS’TA EN AZ 1 MİLYON KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK’

Konferanstaki konuşmasına “Ebedî olmak için ebedi bir şey yapmak lazım” diyerek başlayan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, “Nefsinizi değil neslinizi düşünün. Lütfen cihanı ve evreni düşünün. Kuantum çağında her şey, geçmişte de gelecekte de kayıt ediliyor. Dünya nüfusunu azaltma peşindeler. Tür tür insanlar oluşturma projesi var. Burada yapay zekâyı, bilim ve teknolojiyi kullanarak uzayda farklı yerleşim yerleri planlanmaktadır. Yapay zekâ ile üretilen alfa grubun oraya gitmesi ve yerleşmesi, altındakilerin ise onların emrinde çalışması planlanması düşünülen bir yöntem. 2050 yılında Mars’ta en az 1 milyon kişi istihdam edilecek. Ekstrem şartlarda yaşayabilen insan türü oluşturuluyor” dedi.

‘YAPAY ZEKÂ İNSANLAR ÜZERİNDE DENEY YAPACAK’

Felsefe olmadan bilim olmayacağını kaydeden Prof. Dr. Aydın, “Bilim felsefi süreçte şekillenir ve bilim olur. Felsefe, bilim ve matematik birlikte hareket eder. Bir tarafta yapay zekâ, bir tarafta kuantum, bir tarafta da insanların kötü düşünceleri maalesef böyle bir mecraya insanlığı sürüklüyor. Tıpta radyoloji, cildiye, patoloji de yapay zekâ ile yapılmaya başlanacak. Yapay zekâlar ileride insanlar üzerinde deney yapacak. Yapay zekâ bize bilgiyi milyarlarca bilgiyi tarayarak veriyor ve artık duygu geliştirebiliyor. Böyle giderse bir gün yapay zekâ ihtilali ile karşılaşabiliriz.

Prof. Dr. Aydın, sözlerini “Yokluğumuz bu alemde hissedilmiyorsa, varlığınız bu alemin sırtına yüktür. Siz öldükten sonra da yaşamaya bakın. Bir biyolojik ölüm tarihi vardır bir de hakiki ölüm tarihi vardır. İnsanın hakiki ölüm tarihi kendisinden en son bahsedildiği tarihtir. Sizler tarihe çivi çakın” diyerek tamamladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *