ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ’NİN TÜZEL KİŞİLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI: ASLANAPA’DA KURULACAK 75 İŞLETME YER ALACAK

135

Organize Hayvancılık Bölgesi tüzel kişiliği için çalışmaların başlatıldığını belirten Vali Musa Işın, Kütahya’nın tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekerek  “İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız” dedi. 75 adet hayvancılık işletmesiyle toplam 17 bin 975 adet büyükbaş hayvan yetiştirilmesi planlanan bölge Aslanapa’da kurulacak.

HAYVAN HEDEF 17 BİN 975 ADET BÜYÜKBAŞ

Hayvancılık sektörünü modernleştirmek ve sürdürülebilir bir üretim modeli oluşturmak amacıyla Kütahya Valiliği öncülüğünde kurulması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi (OHB) için yer belirlendi ve OHB’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başlatıldı. Aslanapa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi’nde, 75 adet hayvancılık işletmesiyle toplam 17 bin 975 adet büyükbaş hayvan hedefleniyor.

Valimiz Musa Işın’ın başkanlığında ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Organize Hayvancılık Bölgesi’nin kuruluşuna ilişkin detaylar görüşüldü. Toplantıda; Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan hayvansal ve bitkisel üretim verileri, nüfus ve demografik yapı, yatırım alanı bilgileri, teknik çalışmalar, kuruluş ve tüzel kişilik konuları ele alındı.

‘BAKANLIĞA SUNULACAK’

Başvuru ve yer seçimi süreci tamamlanan Organize Hayvancılık Bölgesi için ÇED raporu ve Gözlemsel Jeolojik Etüt Raporu hazırlanarak yatırım programına alınması için Tarım ve Orman Bakanlığına sunulacağını belirten Vali Musa Işın, Bakanlıktan onay gelmesi halinde plan, proje ve altyapı ihalelerinin gerçekleştirilerek çalışmalara başlanacağını söyledi.

‘TARIM DA EN AZ SANAYİ KADAR ÖNEMLİ’

Kütahya’nın tarımsal potansiyelinin yüksek olduğunu ve 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan varlığı bulunduğunu belirten Vali Işın, “İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Bütün alanlarda faaliyet göstermemiz lazım. Tarım da en az sanayi kadar önemlidir. Tarihi, kültürel dokuyu korumak da gün yüzüne çıkarmak da bizim için önemlidir. İnşallah hep birlikte güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Toplantı; Aslanapa Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Kütahya Ticaret Borsası’nın görev alanlarının istişare edilmesi, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Organize Hayvancılık Bölgesi projesi ile orta ve büyük ölçekli işletmelerin oransal olarak artışını sağlama, girdileri uygun maliyetlerle temin ederek karlılığı artırma, hayvancılık işletmelerinin yerleşim yerlerinin dışına çıkarılması, tek tip projelerle ilk yatırım maliyetlerini azaltma, hayvancılık işletmelerinin çevreye olan olumsuz etkilerini azaltma, üretim çıktılarını daha yüksek fiyatlarla pazarlama, üretici ve sanayici entegrasyonu ile istihdama katkı sağlama hedefleniyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *