‘KÜTAHYA’NIN 43 VEKİLİ DAHA VAR’

389

İktidar partisine oy vermeyen insanlara hakaret edilmesine izin vermeyeceklerini belirten İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, asıl yapılması gerekenin sevgi dili ile Kütahya için çalışmak olduğunu vurguladı. 43 İYİ Parti Milletvekilinin de Kütahya’nın da vekili olduğunu belirten Sunel, “Eğer ki bir yatırım yapılacaksa vekillerimiz Kütahya için bastırır” dedi

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalar da bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Sunel, “Kütahya’da belki başarılı olamadık ama bunun da sebepleri var” dedi. İktidar partisinin devletin tüm imkânlarını kullanarak bir iftira kampanyası kendilerini ezmeye çalıştığını belirten Sunel, ayakta durmak ve halka kendilerini anlatmak için ellerinden geleni yaptıklarını Kütahya için yapacaklarını anlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

‘ŞIMARIKLIĞIN ÂLEMİ YOK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi birçok parti ile ittifak yapmalarına rağmen yüzde 52 ile aldığına dikkat çeken Sunel, “Dışarıda kalan yüzde 50 gibi bir rakam var. Şunu özellikle söylemek istiyorum. İktidar olabilirsiniz seçimi de kazabilirsiniz ama şımarıklığın âlemi yok. Hepimiz burada yaşıyoruz. Ne benim, ne onların, ne de güç sahiplerinin insanlara hakaret etme gibi bir lüksü yok. Eğer ki bu hakaret dilini siz başlatırsanız emin olun biz de çekinmiyoruz, korkmuyoruz. Söylediğiniz sözün cevabını aynı şekilde bin misli olarak alırsınız” şeklinde konuştu.

Seçim kampanyası boyunca bu ülkenin insanına yakışacak şekilde siyaset yapmaya çalıştıklarının altını çizen Sunel, “AK Parti’nin stantlarında bizim genel başkanımızın resimlerinin bambaşka algılarla karalama kampanyası yapıldı. Biz de standımızdaki panolarda insanları FETÖ’cü PKK’lı diye suçlayan AK Parti’nin bunlarla asıl ilişkiyi kendilerinin kurduğunu yan yana yürüdüğünü ve bunları yaptığı halde karşı tarafı suçlayarak oy devşirmeye çalıştığını gösterdik. Bizimki montaj falan değildi. Ama şimdi bakıyoruz ki ülkenin başındaki cumhurbaşkanı kendisine oy vermeyen insanlara her türlü hakareti yapıyor. Cumhurbaşkanı böyle yapınca da aşağı kademelere sahip çıkmak çok zordur.” Dedi.

‘OY VERMEYEN İNSANLARA HAKARET ETMELERİNE İZİN VEREMEYİZ’

Tavşanlı Belediye Başkanı’nın seçim gecesi söylediği bir sözün terbiye sınırlarını aştığını vurgulayan Sunel, “Ne Kütahyalıya, ne de onun mevkisine yakıştı. O sözlerinden dolayı kesinlikle çıkıp tüm muhalefet partilerinden Kütahya halkında özür dilemek zorunda. O öyle bir hata yaptı AK Parti İl başkanı o da boş durmadı oturduğu yerde bize adamlıktan bahsetti. Adamlıksa asıl adamlık bizde. Siz her türlü imkânı kullanarak sahte evraklarla montaj videolarla bu seçimi aldığınızı zannediyorsunuz ama biz hala ayaktayız. Kimsenin Kütahyalı insanların ne adamlığına ne de şahsiyetine laf etme gibi lüksü olamaz. Adamlıksa sonuna kadar adamlık. Biz buradayız. İktidar partisi ona buna laf atacağına, ona buna hakaret edeceğine 21 yıldan itibaren köy haline getirmiş olduğu Kütahya’yı önce bir adam etsin. Önce burayı bir şehre benzetsin üç tane milletvekili çıkardı. Onlarla beraber Kütahya’ya hizmet etmek için yarışsın. Bizimle laf yarışına girmesin.” ifadelerini kullandı. Seçimi kazanan AK Parti’yi tebrik eden Sunel, “Her nasıl çalıştıysanız çalıştınız ama seçimi aldınız. Ama ben bu tebriği ederken onların da kendilerine oy vermeyen insanlara hakaret etmesine de izin vermeyiz.” Şeklinde konuştu.

 ‘SEVGİ DİLİYLE KÜTAHYA’NIN ÖNÜNÜ AÇALIM’

Kütahya’dan milletvekili çıkaramasalar da 43 İYİ Parti Milletvekilinin de Kütahya’nın da vekili olduğunu belirten Sunel, “Biz Kütahya’ya hizmet etmek için varız. Vekil çıkaramadık kenarda oturalım diye bir şey yok. Bundan herkes emin olsun. Eğer ki bir yatırım yapılacaksa emin olun biz de meclisteki 43 milletvekili beraber Kütahya için bastırırız. Gelin Kütahya’ya ne yapabileceksek hep beraber ayrıştırmadan, birbirimize hakaret etmeden yapalım. Ne olur yani sevgi diliyle konuşsak, Kütahya’ya hizmet noktasında el ele versek hep beraber çalışsak. Yoksa ön plana çıkmak için sürekli hakaret edercesine laf söylemek bence adamlık değil” dedi. Kütahyalı vatandaşlara çağrıda bulunan Sunel,  “AK Parti’ye ya da herhangi bir partiye oy vermiş olabilirsiniz hiç kimse bir partiye oy verirken kötü olsun diye oy vermez. Kütahya iyi olsun Türkiye iyi olsun diye oy verir. Hep beraber muhalefet partileri, STK’lar, basın dahil oturalım ve konuşalım. Kütahya’nın gelişmesi için biz ne yapabiliriz? Önümüze koyalım. Hiç birbirimize hakaret etmeden sevgi diliyle Kütahya’nın önünü açalım.” Dedi. Tüm siyasi partilere istişare, çözüm üretmek adına kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Sunel, Kütahya için güçleri yettiğince ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *