FİYATLAR DUDAK UÇUKLATIRKEN, GEÇEN SENEYİ ARATIYOR; BU SENE MODA MASRAFSIZ DÜĞÜN

355

Giderlerin artması ile düğün salonu fiyatlarının da arttığını ifade eden düğün salonu işletmecileri, fiyatların çiftlerin taleplerine göre büyük değişiklikler gösterdiğini belirtti. Düğünün yemekli olması, farklı organizasyonlar fiyatları artırırken yemekli düğünlerin daha az yapıldığı ifade edildi

‘İKİ ÜÇ KAT ARTTI’

Düğün sezonun başlamasıyla Kütahya’daki düğün salonları işletmecileri, çiçeği burnunda çiftlerin “en mutlu gününün” kaça mal olacağı hakkında bildi verdi. Yoğunluğun tüm hızıyla başladığını ifade eden Havuzbaşı Düğün Salonu İşletme Sahibi Hüseyin Altıntop, fiyatların geçen seneye göre iki üç kart arttığını açıklayarak geçen sene aynı standartlarda 10-15 bin TL’ye mal olan düğünün bu sene 45-50 bine yapılabildiğini belirtti. 

‘SEÇİM SEBEBİYLE İLK AYLAR DURGUN GEÇTİ’

Seçim sebebiyle geçen seneye göre Mayıs ve haziran aylarının durgun geçtiğine değinen Serenat Düğün Salonu İşletme Sahibi Ahmet Saygıner, “Şimdi de yağışlardan dolayı sezonumuz daha tam açılamadı. Fiyatlar talebe isteğe göre değişiyor. 40 – 50 bin TL’den başlıyor 150-200 bin TL’ye kadar çıkıyor. Düğünün yemekli olması, organizasyon, kişi sayısı gibi talepler fiyatları belirliyor” dedi. Geçen seneye göre fiyatların iki katına çıktığını vurgulayan Hayal Garden ve Masal Düğün Salonu İşletme Sahibi İbrahim Sarı, “Şu anda beyaz etli 500 kişilik düğünü 32 bin TL’ye yapıyoruz geçen sene aynı düğün 18-19 bin TL civarındaydı” ifadelerini kullandı. Kütahya’da salon fiyatlarının çevre illere göre daha uygun olduğunu belirten Sarı, Afyon, Eskişehir’de fiyatların daha yüksek olduğunu açıkladı.

‘YEMEKLİ DÜĞÜNLERİN BİTMESİ GEREK

Yaşanan ekonomik sıkıntılar insanların da düğün yapması engellemese de daha masrafsız düğünlere yönelttiğini dile getiren Larissa Kına Davet Salonu İşletme Sahibi Yunus Çelik, “Bu sene yemekli düğün daha az mesela. Aslında o da bizim istediğimiz bir şey salonların artık yemekli düğünden kurtulması lazım” Dedi. Gelişen çağda yemekli düğünlerin bitmesi gerektiği görüşünde olduğunu belirten Çelik, “Evet herkes en mutlu gününde doyasıya eğlensin bu dönemde eğlenmeye de çok ihtiyacımız var zaten ama müşterilerin butik tarzda düğünlere yönelmesi lazım” şeklinde konuştu. 23-24 binden başlayan fiyatlardaki artışın normal olduğuna vurgu yapan Çelik, fiyat artışlarının personel gideri, kira, su, elektrik masraflarının artışı ile değerIendirilmesi gerektiğini belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *