YİNE UCUZ ATLATTIK!

883

Perli yolu hemzemin geçidinde tren geçmesine rağmen kalkmayan bariyeri eliyle kaldırmaya çalışan sabırsız sürücüler hem kendilerini hem de yolcuların hayatlarını adeta hiçe saydı. Buda yetmezmiş gibi bariyer kırılırken, büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalındı
Kütahya’da yaptığı arıza ile sık sık gündeme gelen hemzemin geçitlerdeki otomatik bariyer sorununa bir türlü çözüm bulunamıyor.
UZUN SÜRE AÇILMIYOR
Hemzemin geçitlerde sistem sağlıklı çalıştığında tren, hemzemin geçide bin 200 ila bin 500 metre arasında yaklaştığında otomatik olarak devreye giriyor; bariyerler kapanıyor. Tren uzaklaşınca bariyerler yeniden açılıyor. Ancak bazen tren gelmediği ya da tren geçip gittiği halde kendiliğinden açılması gereken otomatik bariyer açılmıyor ve görevliler hemzemin geçitteki arızayı giderinceye kadar bariyerler kapalı kalabiliyor. Bu gibi durumlarda sorunu çözmek için yetkililerle iletişime geçse de bazı vatandaşlar çözümü kendileri bulmaya kalkıyor. Daha önce kazalara da sebep olan hemzemin geçitler için vatandaşlar sık sık kamuoyundan çözüm için talepte bulunuyor.
Son olarak Kütahya Perli yolu hemzemin geçidinde yaşanan sorun, konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Demiryolu üzerinde seyir halinde olan trenin geçmesinin ardından bariyerlerin uzun süre açılmaması üzerine bazı vatandaşlar trafik sıkışıklığını gidermek için tehlikeli bir yöntem seçti.
SABIRSIZ SÜRÜCÜ BARİYERİ KIRDI
Elleriyle bariyere kaldıran vatandaş, bir bariyerin kırılmasına sebep oldu. Vatandaşın müdahalesinden kısa bir süre sonra kırılan bariyer yere düştü. Olayı gören bir sürücü, TCDD Alo 131 Acil Hattını arayarak can veya mal kaybına sebep olacak bir kazanın yaşanmaması için durumu anlattı. TCDD yetkilisi, duyarlı vatandaşa teşekkür ederken kırılan bariyerin en kısa sürede onarılacağını belirtti.
KALICI ÇÖZÜM ŞART
Daha öncede Bahçelievler Mahallesi’ndeki bariyer sisteminde arıza yaşanmış vatandaşların, aynı tehlikeli çözüm ile yollarına devam etmişti. Yaşanan olayın ardından sık sık gündeme gelen bu konunun çözümü için somut adımlar atılması gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi. Vatandaşlar yaşanan durumun normal olmadığını ifade ederlerken, yetkililerin çözüm üretmesi gerektiğini ifade ediyorlar.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *