‘AİZANOİ MARKASI BÜYÜYECEK’

193

“Sanatçı Gözüyle Aizanoi” temalı resim sergisinin açılışında konuşan Vali Ali Çelik, “Biz Aizanoi’yi hem kendimize hem de başkalarına tanıtmak için yola çıktık” dedi. 48 sanatçının 68 eseri 6 büyükşehir ile Efes, Side, Kuşadası, Manavgat ve Kapadokya gibi ören yerlerinde sergilenecek

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) iş birliğiyle Kütahya Belediyesi fuaye alanında düzenlenen “Sanatçı Gözüyle Aizanoi” temalı resim sergisi, Kütahya Valisi Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katıldığı törenle açıldı.

Aizanoi Antik Kenti’nin Kütahya’nın, hatta dünyanın bir markası olduğunu ve bu markanın sanatçılar sayesinde büyüyeceğine inandığını ifade eden Vali Çelik, “Sanatçılarımızın çaba ve gayreti alkışlanacak ve saygıyla karşılanacak bir çabadır. Üstelik hiçbir karşılık beklemeden yapılan bu çaba ve verilen emek değeri daha da artırır.” dedi. “Biz Aizanoi’yi hem kendimize hem de başkalarına tanıtmak için yola çıktık” diyen Vali Ali Çelik, antik kentin Kütahya’nın ve ülkenin bir değeri, insanlığın ortak mirası olduğunu vurguladı.

‘KÜTAHYA İÇİN ÇALIŞMAK MUTLULUK VERİYOR’

Kütahya’nın çok değerli bir il olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Kütahya’da olmak ve bu şehir için çalışmak bize büyük bir mutluluk veriyor. Sizler de bu mutluluğu yaşıyorsunuz ve her bir araya geldiğimizde yeni şeyler görmek ayrı bir keyif veriyor” dedi.

Aizanoi Antik Kenti’nin tanıtımı için iş birliği vurgusu yapan Vali Çelik, “Antik kentin tasarımı, restorasyonu ve organizasyonu, insanların farkındalığını artıracak bir atmosferin oluşturulması ve tanıtımı hepimizin sorumluluğu” dedi. Aizanoi’nin restore edilen alanlarının nasıl değerlendirilebileceği ve ziyaretçilere nasıl daha etkili hizmet sunulabileceği konusunda da destek istedi.

‘AİZANOİ MARKASI BÜYÜYECEK’

Aizanoi Antik Kenti ve Kütahya’nın bilinirliğini artırmak için bir yol başladığını da vurgulayan Vali Çelik, “Ünlü isimleri ağırlamaya başladık ve bu isimler Aizanoi’yi sosyal medya platformları aracılığıyla milyonlarlaca kişiye duyuruyor. Bu, Kütahya için bir başlangıçtır. Sanatçılarımızın desteğiyle Kütahya markası ve Aizanoi markası büyüyecek ve ivme kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

Kütahya’nın iç ve dış turizmi destekleyecek bir alan haline dönüşme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Yoncalı, Ilıca, Murat Dağı, Eğrigöz, Domaniç, Dumlupınar gibi birçok millî ve kültürel değere sahibiz. Bu değerleri birleştirirsek, umarım Kütahya en kısa sürede hak ettiği değeri alır. İyi ki varsınız” diye konuştu.

‘BU ŞEHRİN BİR BENZERİ YOK’

Aizanoi Antik Kenti’nin tanıtımı için çaba gösterdiklerini ve şehrin değerinin herkes tarafından anlaşılmasını istediklerini belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Aizanoi’nin bu bölgeye ve ülkeye değer katan önemli bir değer olduğuna dikkat çekti. “Ne olur şehrimizin değerini önce kendimiz sonra başkalarını anlasın” diyerek sözlerine devam eden Başkan Işık, “Bir başka benzeri yok bu şehrin. Nitekim dünyanın bu konuda görevlendirmiş olduğu kuruluşu olan UNESCO’nun tescillediği ve Türkiye’de zanaat ve halk sanatları alanında ilk kez bu tescili alan bir şehrin bireyleri olarak, yöneticileri olarak bu şehre sahip çıkalım. Aizanoi bunun da üzerinde bu bölgeye, bu ülkeye değer katan çok önemli bir varlığımız. Böyle bir şehrin Belediye Başkanı olarak görev yapmanın haklı gururunu ve onurunu yaşadığımı, bunu da her fırsatta dile getirmeye devam edeceğimi sizlerle paylaşmak isterim. Bu şehre şehrül-emin olmak, valilik yapmak, sanatçılık yapmak ayrı bir değer.” dedi.

‘6 BÜYÜKŞEHİRDE SERGİLENECEK’

KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız ise bir yıllık hazırlık sonucu sergilenen 68 eserin 48 sanatçıya ait olduğunu belirtti. Serginin bir hafta boyunca Kütahya Belediyesi fuaye alanında sergileneceğini ve daha sonra 6 büyükşehir ile Efes, Side, Kuşadası, Manavgat ve Kapadokya gibi ören yerlerinde sergileneceğini kaydetti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *