‘DOĞRU VE TARAFSIZ HABERE ULAŞMANIN ÖNEMİNİ ARTTI’

601

Teknoloji ve dijitalleşmenin tüm hayatımızı sardığı bugünün iletişim dünyasında, vatandaşın doğru ve tarafsız habere ulaşmasının öneminin daha da arttığını belirten Vali Ali Çelik, basın-yayın halkın isteklerinin ilgili mercilere aktarılması gibi temel işlevleriyle devlet ve millet arasında bir köprü olduğuna değindi.

Kütahya Valisi Ali Çelik 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı yayınladı. Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünde basın meslek ilkelerinden taviz vermeksizin halkı doğru bilgilendirmek için gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı tebrik eden Vali Çelik, “Teknoloji ve dijitalleşmenin tüm hayatımızı sardığı bugünün iletişim dünyası, vatandaşımızın doğru ve tarafsız habere ulaşmasının önemini daha da artırmıştır. Vatandaşlarımız; dürüst, güvenilir, hakkaniyetli, kamu çıkarını gözeten ve görevini tüm bu değerler üzerine inşa eden basın-yayın kuruluşlarının güvenilir kaynakları sayesinde doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmaktadır.” İfadelerini kullandı.

‘BASIN BİR KÖPRÜ GÖREVİNDE’

Basın-yayın kuruluşlarının demokrasi kültürünün yerleştirilmesi, eğitim, halkın isteklerinin ilgili mercilere aktarılması gibi temel işlevleriyle devlet ve millet arasında bir köprü olduğuna değinen Vali Çelik, demokrasimizin güvencesi basın-yayın kuruluşlarının, tüm bu çalışmalarının yanı sıra Kütahya’nın kültürel belleğinin oluşturulmasında, korunmasında ve geleceğe aktarılmasında da büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüğüne değindi. Vali Çelik, Kütahya’mızın gelişmesi, kalkınması, tanıtımı için göstermiş olduğunuz gayret ve desteklerinizden dolayı Kütahya basınına teşekkür etti.  




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *