EN UFAK DİKKATSİZLİK FELAKETE NEDEN OLUR

789

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte ormanlarda yangın riski arttı. Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada bu süreçte en küçük bir dikkatsizliğin büyük felaketlere neden olabileceği vurgulanırken 31 Ekim tarihine kadar ormanlık alanlara girişlerin yasak olduğu hatırlatıldı.

YANGIN RİSKİ ARTTI

Kütahya yılın en sıcak günlerini yaşarken; Kütahya Valiliği, yazın başından beri orman yangınlarına karşı yaptığı uyarıları bir kez daha yeniledi. Yangın riskine karşı ormanları korumanın önemine vurgu yapılırken hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte ormanlarda yangın riskinin arttığına dikkat çekildi.

Çoğu yangının dikkatsizlik sonucu meydana geldiği belirtilirken “Bu endişe verici durumu önlemek ve ormanlarımızı korumak için 15 Haziran – 31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatmak isteriz. Bu yasak orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alınmış kritik bir önlemdir. Yasağın ihlal edilmesi halinde adli ve idari işlemler uygulanacaktır.” İfadelerine yer verildi.

SİGARA İZMARİTLERİ BÜYÜK BİR RİSK OLUŞTURUYOR

Bu süreçte anız yakmanın, sigara izmaritlerinin de ormanlar için büyük bir risk oluşturduğu hatırlatılırken küçük bir dikkatsizlik büyük felaketlere neden olabileceği vurgulandı. Ormanları hep birlikte koruyup ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için Kütahyalı vatandaşlardan “Şüpheli gördüğünüz durumları 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yetkililere bildirmenizi rica ederiz.” Denerek destek istendi.

Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil de geçtiğimiz orman yangınları konusunda en kritik döneme girildiği belirterek Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından konuşlandırılan Yangın İlk Müdahale ekiplerinin; 24 saat göreve hazır olduğunu ifade etmiş vatandaşlardan bir duman gördüklerinde mutlaka Alo 112’ye bildirmelerini istemişti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *