2023 İÇİNDE 15 FİRMA ÜRETİME BAŞLAYACAK

332

Tüm parsellerin tahsisin yapıldığı Zafer OSB’de inşaat ruhsatı verilen 17 firmadan 7’si inşaat çalışmalarına başladı. 2023 yılı itibariyle 15 firmanın inşaata başlayacağı ve kademeli olarak üretime geçmesinin öngörüldüğü OSB’de Zafer OSB’de genişleme alanın açılması ile birlikte en az 100 firmaya daha tahsis yapılabilecek.

2017 yılında 565 hektar alan üzerinde kurulan Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1’inci etabına ait yol, atıksu, temizsu, yağmursuyu, telekom, elektrik gibi altyapı çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı marifetiyle devam ediyor.

7 FİRMA İNŞAATA BAŞLADI

İki etap halinde 380 hektar ve 185 hektar olarak planlanan Zafer OSB’de 50 sanayi parseli bulunuyor. Tüm parsellerin tahsisi yapıldığı OSB’de 17 firmaya inşaat ruhsatı verildi ve bu firmalardan 7’si inşaat çalışmalarına başladı. 10 firmanın inşaat ruhsatı alma aşamasında bulunduğu OSB’de 2023 yılı itibariyle 15 firmanın inşaata başlayacağı ve kademeli olarak üretime geçmesi öngörülüyor.

Altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği Zafer OSB’de 12,7 km iç yolların kazı-dolgu, güzergah açılması çalışmaları, atıksu, yağmursuyu hatları ile birlikte 20.000 sm³ kapasiteli RMS-A istasyonu ve doğalgaz iç dağıtım şebekesinin yapımı tamamlandı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yaklaşık 21 Milyon TL bedelli, elektrik iç dağıtım şebekesi ve çevre aydınlatma sistemlerinin yapımının tamamlanmak üzere olduğu Zafer OSB’de temizsu hatları, su deposu, telekom hatlarının yapımı devam ediyor.

OSB içerisinde 8 derslikli Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu yapımı ile ilgili proje çalışmaları da tamamlandı.

EN AZ 100 FİRMAYA DAHA TAHSİS YAPILABİLECEK

848 hektar alanın genişlemesi ile ilgili sürecin sonuna gelindiği Zafer OSB’de genişleme alanın açılması ile birlikte en az 100 firmaya daha tahsis yapılabilecek. Toplamda alan büyüklüğü 1413 hektar’a, firma sayısında 120 ‘e yükselecek. Firmalar ağırlıklı olarak cam, seramik, porselen, küçük ev aletleri, beyaz eşya, tekstil ve dokuma, kağıt üretimi, makine sanayi ve mobilya sektörlerinde yatırım kararı alırken OSB özellikle cam ve seramik üretimi konusunda kümeleşme görüntüsü ile göze çarpıyor.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *