GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİLERİ KÜTAHYA’DA ÜRETİLİYOR

240

AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ile 1. OSB’deki firmaları ziyaret eden Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, son teknoloji ürünlerin Kütahya’da üretildiğini belirtti.

‘FÜZE GÖVDELERİ PORSCHE ISI KALKANI

VİG METAL TARAFINDAN ÜRETİLİYOR’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Organize Sanayi Bölgesindeki firmaları ziyaret etti. VİG METAL’ in 1.Organizede yer alan fabrikasını ziyaret ettiklerini belirten Önsay, “180 kişilik istihdam sağlayan Bora Füzesinin gövdesi, Atak ve Gökbey helikopterlerimizin dişli kutuları, İHA ve SİHA parçaları, Porsche gibi lüx otomobillerin ısı kalkanı, egzoz kalkanı gibi günümüz teknolojilerinin ihtiyaç duyduğu malzemeleri üreten, 40 bin ton yıllık üretim kapasitesi ile ülkemizde ASAŞ ve ASSAN’ dan sonra sektörün 3’üncü büyüğü haline gelen firmamızla gurur duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

İHRACATIN ZİRVESİNDE

Kendi makinesini, kendi fırınını kendisi yapan firmanın üretiminin yüzde 80’ini ihraç ederek ihracatçılar sıralamasında Türkiye’ de 350’inci Kütahya özelinde ikinci sırada yer aldığını ifade eden Önsay, kendilerini misafir eden firma yetkililerine teşekkür etti.

Kütahya’da 150 kişilik istihdam sağlayan Seher Tekstil firmasını da ziyaret ettiklerini dile getiren Mustafa Önsay, “Seher Yıldızı, Tutku, Elit markalarıyla ülkemizde iç giyimin önemli tekstil firmalarından biri olan fabrikada bizi misafir eden Ramazan Karaoğlan müdürümüze teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Heyet, Birinci Organize Sanayi Bölgesinde çağın en önemli ihtiyaçlarından biri haline Geri Dönüşüm alanında faaliyette bulunan, 50 kişilik istihdam sağlayan Acar Plastik A.Ş.yi’de ziyaret eti.

DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA:

ARAGONİT YAPI KİMYASALLARI

Şehrin dünya çapında markalarından biri haline gelme başarısı gösteren Aragonit yapı kimyasalları fabrikasını da ziyaret ettiklerini söyleyen Önsay, “Endüstri 4.0 modelinde çalışan şirkete ait fabrikalarda 170 kişi istihdam ediliyor. 55 ülkeye ihracat gerçekleştiren, dünya çapında marka oluşturan girişimcilerimizle Kütahya Yüzyılına hızla ilerliyoruz. Firma sahipleri Tolga Eskioğlu ve Umut Eskioğlu ‘na misafirperverlikleri.için teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *