Onlar Onlar Onlar Hep onlar ?

192

Sevgili dostlar; tüm ön yargılarınızdan kurtularak  yaşadıklarımızı gözlerinizin önüne getirerek hayatımıza yön verilmelere dikkatiniz çekmek istiyorum. Sonrasında da cevabını bildiğiniz şu soruya cevap vermenizi istiyorum.

Son 100 yıl boyunca yaşananları analiz ettiğimizde ; Onlar’ istikamet çizdi bu toprakların evlatlarına. Nasıl idare edileceğimize, başımıza kimleri getireceğimize ‘Onlar’ karar verdi.

Ne giyineceğimizi, ne yiyeceğimizi, ‘Onlar’ seçti. Kadınlarımızın giyinmesinden, başlarına taktıklarına kadar, çocuklarımızın yırtık pırtık giyinmesinden Fötr şapkaya, okul şapkalarına kadar onlar belirledi. Somun veya yufka ekmek ve dürümleri kaldırıp, Pizza’yı, Hamburger’i, Fast-Food’u ‘Onlar’ istedi diye koyduk sofralarımıza…

‘Onlar’ gibi evlendik, ‘Onlar’ gibi boşandık!

‘Onların’ ceza kanunlarıyla yargılandık,

‘Onların’ ticaret hukukuyla alış-veriş yaptık!

‘Onların’ vergi hukukuyla topluyoruz vergileri!

100 yıl boyunca ‘Onların’ istediği gibi yaşadık!

‘Onlar’ istedi sağcı olduk. ‘Onlar’ istedi solcu olduk!

Yine onlar istedi diye Alevi – Sünniye, Türk – Kürte düşman oldu.

Onların gül hatırı için birbirimizi öldürdük.

İstediler ki, “bu toprakların evlatları birbirini yesin, birbirlerine düşman olsun, birbirlerini öldürsün, bizim yaptıklarımıza karışmasınlar, bizde malı götürelim…”

Yıllar boyunca biz birbirimizin boğazına sarıldık, birbirimizin nefesimizi kestik, ‘Onlar’ da malı götürdü.Biz birbirimizle kavga ederken, borç faizi oyunuyla 70 yılda bu toprakların evlatlarının cebinden alınıp, ‘Onların’ kasalarına tek kalemde doldurulan  trilyon dolarları farkedemedik.‘Onların’ kasaları dolsun diye, bu toprakların evlatları 70 sente muhtaç hale getirildi. 100 yıl bu toprakların evlatları çalıştı, ter döktü.

Bu toprakların kaynaklarını ‘Onlar’ sömürdü. Ne zaman bu milletin durumu iyileşmeye başladı, milletin refahı artmaya başladı, memurunun, işçisinin, çiftçisinin cebine alınterlerini doldurduk, dolduranlar darbelerle indirildi, idam edildi, partileri kapatıldı.

1961’de yerli araba ürettik. ‘Onların’ içerdeki uzantıları dalga geçtiler, seri üretime geçecekken, seri ‘ithalata’ geçtik. ‘Onlar’ araba satsın diye araba üretmedik, üretemedik, Hızlı tren rayları döşeyemedik, havalimanları yapamadık, ‘Onlar’ istemedi diye,

Askerimizin eline silahı ‘Onlardan’ satın aldık. Operasyonları ‘Onların’ silahlarıyla ve izniyle yaptık. Onların’ verdikleri istihbaratlarla kendimizi güvende(!) hissettik.

Yerli malı haftaları düzenledik yıllarca, yerli elma, yerli patates, yerli incir ürettik, lakin, yerli araba, yerli silah, yerli tank, top tüfek, yerli uçak, helikopter üretme haftaları düzenleyemedik ‘Onlar’ istemedi diye…

Zaman akıp gitti, 100 yıl aradan sonra ayağa kalktık;

Duble yollar yaptık,Trenin hızlısına raylar döşedik,Havalimanları, Elektrik santralleri, Barajlar, Hastaneler, Okullar, üniversiteler yaptık,3.Havalimanıyla ‘Onların’ saltanatlarını salladık, 3.Köprü’yle İstanbul’un boğazına 3. bir gerdanlık taktık. Marmara denizinin altından ‘Marmaray’ı geçirdik.

Şimdi Yerli tank ürettik,Yerli top ürettik saldırdılar, Yerli silah ürettik,Yerli füze ürettik, saldırdılar,

Uzaya uydular gönderdik, bozuldular, Dünya beşten büyüktür deyip coğrafyamızdaki sömürü planlarını bozmaya başladığımızda çıldırdılar.

Tüm bunları ve çok daha fazlasını onlara rağmen yaparsan;

Gezi’den saldırırlar, darbeye teşebbüs ederler, paralel devlet oluşturmaya çalışırlar, terör örgütlerini devreye sokarlar, Olmadı; PKK’yı yeniden sahaya indirirler. PKK’nın uzantılarına silah verdiler, askeri eğitimlerini organize ederler.  Komşularımıza silah yığarak veya karışıklık çıkararak hedef şaşırtırlar. Enerjimizi başka yerde harcatmaya, kalkınma ve halkın refahını arttırmak yerine silaha para harcamaya zorlarlar.

Ne dersiniz sevgili dostlar ‘Onlar’ kim ? Onlar Çanakkale de denize gömdüklerimiz, kurtuluş savaşı ile yurdumuzdan kovduklarımız değil mi?‘Onlar’, Paralel İhanet Çetesi ile, PKK ile, DAEŞ’le, DHKPC-PYD ile bu toprakların evlatlarına yeniden diz çöktürmek isteyenlerdeğil mi?‘Onlar’ Osmanlıdan beri karşımızda ittifak kurmuş, o dönemde yıllarca yedikleri tokatların acısını hala unutamayanlar değil mi?‘Onlar’ Hitlerin zulmünden kurtardıklarımız değil mi?‘Onlar’ bir taraftan yanımızda gözükürken diğer taraftan düşmanımıza silah verenler değil mi?‘Onlar’ tüm bunlara alet olanlar değil mi?Sahiden ne dersiniz? Kim ‘Onlar’ ?




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *