HER ALANDA GELİŞİM İÇİN TÜM PAYDAŞLAR BİR ARAYA GELECEK

197

‘SOMUT ADIMLAR

ATMAMIZ GEREK’

Turizm ve Ulaşım Toplantısında konuşan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, şehrin farklı sektörlerdeki gelişimi için farklı sektörlerde tüm paydaşların katılımıyla bir araya gelineceğini belirtti. Vali Musa Işın ise şehirdeki ara elaman sorununa değinerek somut adımlar atmak için birlik vurgusu yaptı.

Kütahya’da ilin tüm dinamiklerini bir araya getiren Değerlendirme ve İstişare Toplantısının ikincisini Turizm ve Ulaşım gündemi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) gerçekleştirildi. Toplantıya Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, Mehmet Demir, İsmail Çağlar Bayırcı, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Kütahya protokolünden çok sayıda isim katıldı.

Kütahya’nın gelişmesi ve kalkınması için birlikte hedefler oluşturup yol haritalarına karar verip birlikte aksiyon almak istediklerini ifade eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, toplantıların farklı gündemlerle devam edeceğini müjdeledi.

‘BİR SONRAKİ TOPLANTININ GÜNDEMİ TARIM VE HAYVANCILIK’

Bir sonraki toplantının Tarım ve Hayvancılık üzerine olacağını dile getiren Esin Güral Argat, “O toplantıyı Sanayi üzerine yapacağımız toplantı takip edecek. Tüm bu konu başlıkların yanından bunların ayrılmaz parçası olarak da hem mesleki anlamda hem de üniversiteler düzeyinde nitelikli insan kaynağı konusunu masaya yatırıyor olacağız. Bu hedefler doğrultusunda bugün hiç eksiksiz bir aradayız.” Dedi.

Toplantının amacı hakkında katılımcılara bilgi veren Kütahya Valisi Musa Şahin, “Önemli olan neyi yapacağımızı belirlemek ve bunun yol haritasını tespit etmektir. Sadece teorik olarak bazı şeyleri ifade etmek yerine somut bir şekilde bu şehrin ihtiyaçların belirlenmesi ve yol haritasının tespit edilmesinde büyük fayda vardır.” İfadelerini kullandı.

‘MASTER PLANLAR ÜZERİNDEN

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILACAK’

Ulaştırma ve turizm alanında Kütahya’da master planlar üzerinde görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, ele alınacak konu başlıkları ile yol haritalarında stratejik önceliklerin ortaya koyulacağını açıkladı. Tek tek yapılan görüşmelerde son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getiren Argat, Geçtiğimiz toplantının çıktısı olarak bugün ulaştırma ve turizm başlığıyla bir toplantı yapacağız diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. 

KUTSO’nun moderasyon rolü oynayacağının altını çizen Esin Güral Argat, “Katkılarımızı ihtiyaçlarımız doğrultusunda sunuyoruz. Buradan çıkacak sonuçlar hepimizin katkısıyla çıkacak sonuçlardır. Bugün şehrimizin paydaşları olarak da bu hedeflerin peşinde üzerimize düşen yükümlülükler çerçevesinde koşuyor olacağız.” Şeklinde konuştu. Bir önceki toplantıda Vali Işın’ın henüz şehirde görevli olmadığını hatırlatan Argat, daha önce yaptıkları görüşmelerde önceki toplantının bilgilerinin kendisine aktarıldığını da açıkladı.  

‘BAKANLIK ZİYARETLERİNDEKİ OLUMLU

DÖNÜŞLER ETE KEMİĞE BÜRÜNECEK’

Kütahya hakkında düşüncesi, önerileri, fikirleri, projeleri olan herkesin toplantıya katıldığını ifade eden Kütahya Valisi Musa Işın, “Bu önemli bir aşama. Kütahya’yı nasıl daha ileriye götürebileceğiz diye gayret içinde olacağız.” Şeklinde konuştu. Katılımcı bir idarecilik anlayışı olduğuna değinen Işın, kolektif çalışmayı çok önemsediğini vurguladı. Milletvekilleri ile Ankara’da bakanlıklara önemli ziyaretler yaptıklarını açıklayan Vali Işın, hepsinden de olumlu neticeler aldık. İnşallah bu olumlu görüşmeler buradan çıkacak yol haritaları ile birlikte daha fazla ete kemiğe bürünecektir.” Dedi.

‘ARA ELAMAN BULUNMUYOR’

Kütahya’nın sorunlarına ve çözümlerine hep birlikte karar vermenin önemine vurgu yapan Vali Işın, “Eğer bunu başarabilirsek yol alabiliriz. Ancak bireysel olarak çalışırsak bazı şeyler ortada kalır. Tabii ki herkes kendi işiniz yapacak ama aynı zamanda kolektif hareket etmemiz, hep birlikte bazı şeylerin yapılması lazım. En güzeli, en doğrusu birlikte hareket etmek. Burada herkesin aklı bir araya gelecek ve bir üstün bir akıl ortaya çıkacaktır. Buradaki çalışmanın sahaya yansıması da kollektif olacaktır.” Dedi. Konu Turizm ve Ulaşımı olsa da bugün toplantıya bir gündem maddesi daha ilave edildiğine değinen Vali Işın, şu ifadeleri kullandı: Gerçi sanayi sonraki çalıştayda konuşulacak ama ben acele ettim. Çünkü bana gelen endişeler ya da tavsiyeler sanayi sektöründe yeteri kadar ara elaman bulunmadığı yönünde. Bu sık sık dile getiriliyor. Bu konuda somut adımlar atmak için de birlikte tartışacağız.”

‘YOL HARİTASI BELİRLENECEK’

Düşüncesi olanlar düşüncesini açık bir şekilde ifade etmesini isteyen Vali Işın, konsensüs neticesinde ortaya çıkacak çıktıların yol haritasını belirleyeceğine dikkat çekti.

Toplantıların devam edeceğini ifade eden Vali Işın, “Üniversitelerimizden azami fayda sağlamaya dikkat edeceğiz. Üniversitelerimiz, özel sektör, OSB’lerimiz bizim için öncelikli ve iş birliği çerçevesinde hareket edilmesi gereken konulardır. Bir yandan valiliğimiz bir yandan özel sektör bir yandan KUTSO üyeleri, bir taraftan kamu kurum kuruluşları, bir taraftan STK’lar, milletvekillerimiz, siyasi parti temsilerimiz; hepsinin Kütahya’ya katkıları tartışılmazdır ve birlikte hareket ettiğimiz takdirde sonuç alabiliriz.” İfadelerini kullandı. Şehre nasıl katkı sağlanabileceğinin şehrin paydaşları ile birlikte bu çalıştaylarda masaya yatırılacağını ifade eden Işın, toplantıdan çıkacak sonuçların Kütahya için faydalı bir hale getirileceğini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *