‘MİLLETİMİZ HER MÜCADELEDEN ZAFERLE ÇIKACAKTIR’

292

19 Eylül Gaziler Gününde Zafer Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler tüm gün sürdü. Gaziler Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Işın, Malazgirt’te, “Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da ve kararlılıkla sürdürdüğümüz terörle mücadelede olduğu gibi milletimiz her mücadeleden zaferle çıkmaya devam edecektir” dedi.

Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gaziler için 19 Eylül Gaziler Gününde Kütahya protokolünün katılımıyla Zafer Meydanı’nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bu toprakları bizlere vatan kılan atalarımız şerefle yad edildi.

Kütahya Valisi Musa Işın’ın Gaziler Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Büyük bir gurur ve minnetle, Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesinin verilişinin 102. yıl dönümünde Gaziler Günü’nü kutlayan Musa Işın, “Bağımsızlığımızı canından öteye sayan, vatanımız ve bayrağımız uğruna şehit ve gazi olmayı göze alan kahraman milletimizin evlatları olarak bu anlamlı günü şeref ve gururla kutluyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘BU MİRASI GELECEK NESİLLERE BIRAKMAK İÇİN

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Gazilerin bizlere bıraktığı mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Vali Işın, “Malazgirt’te, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da ve kararlılıkla sürdürdüğümüz terörle mücadelede olduğu gibi milletimiz her mücadeleden zaferle çıkmaya devam edecektir. Devletimizin bekası ve milletimizin birliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, vatan topraklarının bağımsızlığı uğruna mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”şeklinde konuştu.

İl protokolü daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayan Başkan Işık, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize saygı, şükran ve minnetlerini sundu.

KÜT. BEL/KÜT. VAL.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *