ONLAR BİZE DEĞİL BİZ ONLARA ENTEGRE OLUYORUZ ‘KÜTAHYA’DA DAHİ GETTOLAŞMA OLDU’

205

Tüm dünyada göçmenlerin gittiği ülkenin kültürüne adapte olmaya çalışırken Türkiye’de tam tersinin yaşandığını belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş, “Göçmen probleminin Türkiye’nin birinci problemi. Kütahya’da dahi bir gettolaşma olmuş, bu kabul edilebilir bir şey değil.” Dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Kütahya’daki basın toplantısında düzensiz göçmen sorununa değindi.

‘ÜLKENİN BİRİNCİ SORUNU’

Göçmen probleminin Türkiye’nin birinci problemi, beka problemi olduğunu ifade eden Ayyüce Türkeş, “çünkü bu insanlar toplu halde geldi. Teşkilattan öğrendiğim kadarıyla Kütahya’da dahi bir gettolaşma olmuş, bu kabul edilebilir bir şey değil.” Dedi.

Her ne sebeple olursa olsun bir insan grubunun başka bir ülkeye göçtüğünde o ülkeye entegre olmak zorunda olduğunu vurgulayan Türkeş, “Yoksa ülkeler varlığını sürdüremez. Ülkeler böyle de işgal edilebilir. Başka ülkelerde vatandaşlık için dil sınavı, eğitim, o kültüre entegre olmanız ölçüt olarak alınır. Biz de bu entegrasyon artık mümkün değil. Çünkü artık bu insanların kendi marketi var kendi doktoru var kendi ticaret sistemi var. Bizde tam tersine Türkiye göç verirken onlar değil biz onlara entegre oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Milli Göç doktrinin 5 aşamada geri gönderme maddelerini açıkça belirttiğini dile getiren Türkeş, “Evet bu insanlar mağdur ama her ülke kendi iç güveliğini önceliklemek zorundadır.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *