KÜTAHYA PROTOKOLÜNDEN FİLİSTİN’E DESTEK MESAJLARI ‘BİZ KAZANACAĞIZ FİLİSTİN KURTULACAK’

174

İslam coğrafyasında sürekli dökülen kan ve gözyaşına rağmen umutlu olmak gerektiğini vurgulayan Vali Musa Işın, “İnşallah biz kazanacağız inşallah Filistin kurtulacak.” İfadelerini kullandı.

‘ORTADOĞU’YA BARIŞ GETİRMEK İSTEYEN

TÜRKİYE TARİHİNE İYİ BAKSIN’

İsrail’in günlerdir devam eden saldırılarına karşı Kütahya’da protokolünden çok sayıda isim Filistin’e destek mesajı verdi. Coğrafyamızda kan ve gözyaşının döküldüğü günlerden geçtiğimizi ifade eden DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, “Bu zulmü yine en yüksek sesle Türkiye ve Türküye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı dile getiriyor. Biz bu topraklarda Dumlupınar Zaferi’ni kazanıldıktan sonra Yunan Ordusunu İzmir’de denize kadar kovaladıktan hemen sonra barış yaptık. Haksız ve vahşi bir şekilde topaklarımızı istila eden, insanlarımızı katleden Yunanın bile elini sıktık.” Dedi. Ortadoğu barış getirmek isteyenlerin Türkiye’ye ve Türkiye’nin yakın tarihine iyi bakması gerektiğini vurgulayan Kızıltoprak, “Biz Doğu Akdeniz’de, Kudüs’te, Kıbrıs’ta, Libya’da barış olsun istiyoruz. Bu topraklar, Mescidi Aksa, Kudüs yine tüm dünyaya barışın sesini haykıracak. Bunun için de sorumlu olan devletler elini taşın altına koysun. Bu barış bir gün gelecek.  Biz sabırla, cesaretle o günü bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Filistin’de bir insanlık dramı yaşandığını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Hükümetimizin bu konudaki tavrı açık ve nettir. Biz her iki taraftan da sivillerin öldürülmesine net bir şekilde karşıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız “Bir bölgedeki insanların elektriğini, suyunu kesmek, giriş çıkışlarını kapatacak şekilde bombardımana tutmak. İbadethaneleri yerle bir etmek bir savaş değil katliamdır.” Dedi. Bayırcı, her iki tarafında itidalli bir şekilde ortak bir çözüm masasına oturarak sorunun çözülmesi umut etti.

‘UMUTLU OLMAK ZORUNDAYIZ’

Filistin yarasının hepimizi dağladığını vurgulayan Vali Musa Işın, Doğu Türkistan Müslümanlarının aynı şekilde zulüm altındadır olduğunu belirtti. İslam coğrafyasında sürekli kan ve gözyaşı olduğuna dikkat çeken Işın, “Onun dışındaki coğrafyalarda bunu göremeyiz. Azıcık düşünen bir insan neden biz bunları neden yaşıyoruz diye sormalı. Biz kendimize düşman mıyız, aklımız mı yok? Hayır haşa. Biz Müslümanız dinimiz selamet dinidir. Birbirimize düşmememiz gerekiyor. Batı sadece kendi insanlarına değer verir, kendi insanları saygın görür. Diğer tüm coğrafyalardaki insanlar için ölüyorsa ölsün öldürülüyorsa öldürülsün anlayışındadır. Bugün başımıza gelenler de bundan ibarettir.” Dedi. Bunun üstesinden gelmek için güçlü bir ordu ve ekonomik zenginlik gerektiğinin altını çizen Işın, “Yoksa biz duadan başka bir şey yapamayız. Fiili dua yapamıyor kalbi dua yapıyoruz.” Şeklinde konuştu. Umutlu olmak zorunda olduğumuzu vurgulayan Vali Işın, “Muhiddin Arabi diyor ki kim haklıysa Allah onun yanındadır, allah kimin yanındaysa o kazandır. İnşallah biz kazanacağız inşallah Filistin kurtulacak.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *