KÜTAHYA DERİN BİR NEFES ALDI: ÇED RAPORU OLUMSUZ ‘KESİN ÇÖZÜM RUHSAT İPTALİ’

444

Murat Dağı’nda açılması planlanan altın madenine ÇED olumsuz raporunun çıkmasının ardından Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği Başkanı Halil Kurt, “Bundan sonra mücadelemiz firma ile devam edecek. Biz firmaya açık yol bırakmamak için kesin çözüm ruhsatın iptal olması. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” Dedi.

Murat Dağı’nda açılması planlanan altın madeni hakkında tüm Kütahya’dan hep birlikte yükselen ses yerini buldu, istenen sonuç alındı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı firmanın ÇED başvurusunu reddetti.

‘VATANDAŞLARIMIZ ELİNDEN GELENİ YAPTI’

Süreç boyunca altın madeninin açılmaması için büyük çaba sarf eden Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği Başkanı Halil Kurt, GAZETE KIRKÜÇ’e açıklamalarda bulundu. ÇED raporunun iptal olduğundan maalesef Kütahya’nın haberi olmadığını belirten Kurt, “İmza süresince kendi bölgemizden 2 bin 500 imza topladık. Kütahya’nın genelinde ne kadar imza toplandı bilmiyoruz ama vatandaşlarımız elinden geleni yaptı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde toplanan imzalar Ankara’ya gönderildi. Sonuç yine Ankara’dan çıkıyor.” Dedi. 

TÜM VEKİLLERİMİZ ‘MURAT DAĞI BİZİMDİR’ DEDİ

Hem milletvekillerinden hem il başkanlarından hem de STK temsilcilerinden bu süreçte çok destek aldıklarına değinen Kurt, mücadelelerinin çok farklı ve çok heyecanlı olduğunu, herkesin taşın altına elini koyduğunu ve büyük mücadele verdiğini belirtti. Kurt, bu süreçte tüm milletvekilleriyle görüştüğünü hepsinden ‘Murat Dağı bizimdir, ne gerekiyorsa yapacağız’ dönüşünü aldığını vurguladı.

‘FİRMAYA AÇIK YOL BIRAKMAMALIYIZ’

Kütahya’nın tek bir Gediz’i olduğunu belirten Kurt, “Sürekli Gediz’imizi korumak zorunda kalmak istemiyoruz. ÇED Raporu haberinin ardından da madenin ruhsatını iptal ettirmek için mücadele edeceğiz. Bundan sonra mücadelemiz firma ile devam edecek. Biz firmaya açık yol bırakmamak için ruhsatlarını iptal ettirmemiz gerekiyor. Sıradaki görevimiz bu. Kesin çözüm ruhsatın iptal olması. Biz de sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” Dedi. Kurt, bu süreçte kendilerine destek veren tüm siyasi kuruluşlara tüm dernek ve topluluklara teşekkür etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *