HEDEFLERİNİZİ HAYAL EDİN BAŞARACAĞINIZA İNANIN

290

DPÜ 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreninde gençlere cesaret veren KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, “Eller cepte ıslık çalarak başarı merdivenlerini tırmanamazsınız. Kendinize güvenin, başaracağınıza inanın, hedeflerinizi hayal edin.” İfadelerini kullandı.

‘ÜNİVERSİTELER GÜÇLÜ OLURSA

TÜRKİYE DE GÜÇLÜ OLUR’

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenine katılan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı Nafi Güral, gençlere cesaret veren tavsiyelerde bulundu. Üniversiteler ne kadar güçlü olursa Türkiye’nin de o kadar güçlü olacağını ifade eden Nafi Güral,  “Üniversitelerimiz toplumun itici gücüdür. Nitelikli mezun yetiştirmesi kadar, bulundukları coğrafyadaki halkımıza sosyal kültürel etkiler kazandırması ve de yarattıkları bilim ve icatlar ile değerlerine değer katarak ülkemizin beklentilerine destek olmaları eklenmektedir.” Dedi.

‘ELLER CEPTE BAŞARI MERDİVENLERİNİ TIRMANAMAZSINIZ’

Şimdiye kadar pek çok üniversitelerdeki konuşmalarında genç arkadaşlarla iletişim kurmalarının mümkün olduğunu ifade eden Güral, “Eller cepte ıslık çalarak başarı merdivenlerini tırmanamazsınız. Kendinize güvenin, başaracağınıza inanın, hedeflerinizi hayal edin. Hayallerinizi çevrenizdeki doğru insanlarla paylaşın, sizi anlayanlara yakın, hafife alanlardan ve durağan yapıda olanlardan uzak durun. Durağan kişiler sizi de durağanlaştırır. Çünkü kendileri durağan oldukları için, çevrelerindekilerin de kendileri gibi olmalarını isterler.” İfadelerini kullandı.

‘GENÇLERİN FİKİRLERİ DESTEK ALIYOR’

Gençleri iş aramaktan ziyade kendi işlerini kurmalarını konusunda cesaretlendiren Nafi Güral, “İnanın, iş kurmak iş aramaktan daha kolaydır. “İmkanım yok ki, nasıl iş kurayım” diyenler, başkalarının işinde çalışmaya mahkumdur. Başarı başarıyı isteyenler ve de başarı için gereken yolculuğu yapabilenlerin, fikirler üretebilenlerin olduğunu düşünüyorum. Çok sayıdaki genç arkadaşımızın ürettikleri fikirlerle KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarından destek aldıklarını hatta iş insanları ile iş birliği yaptıklarını öğrenebilirsiniz.’’ dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *