FİLİSTİN’E DUYARLILIĞI ARTIRMAK İÇİN KİTAP KAFEDE KÖŞE OLUŞTURDULAR ‘KUDÜS’E KANDİL OL’

368

Kütahya Filistin Platformu üyeleri, Hz. Paygamber’in “’Kudüs’e gidemeyenler için kandillerinde yakılmak üzere Mescid-i Aksa’ya zeytin yağı gönderin” hadisinde yola çıkarak kitap kafede ‘Filistin köşesi’ oluşturdu.

Kütahya Filistin Platformu üyeleri, farkındalığı daha da artırmak amacıyla bir kitap kafede ‘Filistin köşesi’ oluşturdu. Kafede ayrıca işgalcilerin Filistin halkına yaptığı zulmü konu eden ‘Cumartesi avcısı’ filmi de gösterime sunuldu.

FİLİSTİN’E DUYARLILIĞI DAHA DA ARTIRMAK İÇİN KİTAP KAFEDE KÖŞE OLUŞTURDULAR (HÜSEYİN EFE/KÜTAHYA-İHA) Kütahya Filistin Platformu üyeleri, farkındalığı daha da artırmak amacıyla bir kitap kafede ‘Filistin köşesi’ oluşturdu. Kafede ayrıca işgalcilerin Filistin halkına yaptığı zulmü konu eden ‘Cumartesi avcısı’ filmi de gösterime sunuldu.

‘DÜNYA BASINI GERÇEKLERİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR’

Platformun temsilcisi Hakan Özkul, yaptığı açıklamada, “İşgalci rejimin Gazze’ye ve Filistinli kardeşlerimize yaptığı terör saldırılarından dolayı çok tepkiliyiz. Biz de tepkimizi göstermek adına işgalcilerin Filistin halkına yaptığı zulmü konu eden ‘Cumartesi avcısı’ filmini gösterime sunduk. Filmde gerçekten çok beğenildi. Burada konuşulmayan gerçekler anlatılıyor. Dünya basını gerçekleri gizlemeye çalışsa da film bu konuda büyük bir cesaret göstererek işgalcilerin yaptığı zulmü gerçek bir şekilde anlatmış.” İfadelerini kullandı.

KUDÜS’Ü ANLATAN ESERLER OKUMAK ÜCRETSİZ

Filistin’i Kudüs’ü, efendimizin bize emanet ettiği toprakları Kütahya’da duyarlılığı daha da artırmak amacıyla işletmecinin de izni ile bir Filistin köşesi oluşturduklarına değinen Özkul, Köşenin adına da ‘Kudüs’e kandil ol’ ismini verdik. Çünkü efendimiz, ‘Kudüs’e gidemeyenler için kandillerinde yakılmak üzere Mescid-i Aksa’ya zeytin yağı gönderin’ diyor. Bu bir Hadis-i Şerif. Bu Hadis-i Şerif’ten yola çıkarak böyle bir köşe oluşturduk. Köşemizde işgalle ilgili belgeler, kitaplar mevcut. Kudüs’ü anlatan eserlerin kafede okunması ücretsizdir” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *