HEM SAHADA HEM ARKA PLANDA BİN 500 GÖNÜLLÜ KATILDI: KÜTAHYA FİLİSTİN İÇİN BİRLİK OLDU

180

Gelirinin tamamının Filistin’e gönderilecek Gazze İçin Hayır Çarşısı kermesinde Kütahya’nın büyük bir teveccühü ile karşılaştıklarını ifade eden Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, yaklaşık bin 500 gönüllünün kermese katkı sağladığına değinerek “İnşallah bu zulmün bir an evvel durmasını umut ediyoruz.” Dedi.

Kütahya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde düzenlenen ve gelirinin tamamının Filistin’e gönderileceği Gazze İçin Hayır Çarşısı Cuma ve Cumartesi günü Zafer Meydanı’nda Kütahyalılarla buluştu.

Günlerdir Filistin’de yaşanan insanlık dramının acısını yüreklerinde hisseden Kütahyalılar el emeği yemeklerin, kıyafetlerin, kitapların satıldığı kermese büyük bir ilgi gösterdi. Kermesin ardından Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, kermes hakkında bilgi verdi.

‘EN YOĞUN KERMESLERİMİZDEN BİRİYDİ’

Gazze İçin Hayır Çarşısı kermesinde Kütahya’nın büyük bir teveccühü ile karşılaştıklarını ifade eden Anatoprak, “Gerçekten büyük bir kalabalık vardı. Bereketli bir kermes oldu. Ürünlerimiz kalmadı özellikle gözlemelerimiz yok sattı. En yoğun kermeslerimizden biriydi. İnşallah bu zulmün bir an evvel durmasını umut ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

ELDE EDİLEN GELİR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Haftasonu olması sebebiyle Cumartesi gününün daha yoğun geçtiğini ifade eden Anatoprak, yaklaşık bin 500 gönüllünün kermese katkı sağladığını açıkladı. “Hepsi orada olmasa bile arka planda destek verenler oldu. Kütahya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından da destek verenler oldu.” şeklinde konuşan Anatoprak, hem emeği geçenlere hem de Kütahya halkına teşekkürlerini sundu. Kermeste Filistin’e gönderilmek üzere elde edilen gelir ise, önümüzdeki günlerde açıklanacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *