ASIRLIK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU KÜTAHYA’DA ANILDI ‘EMANETİNİ KORUMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ’

235

Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85. Yılında tüm Kütahya’da rahmet ve minnetle anıldı. Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programı büyük beğeni alırken; Vali Işın, Türk Milletinin en önemli görevinin, Atatürk’ün en değerli emaneti cumhuriyeti sonsuza dek korumak ve yaşatmak olduğunu vurguladı.

Bağımsızlığımızın mimarı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Kütahya’da saygı ve minnetle anıldı. Zafer Meydanında başlayan anma törenlerine Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, il protokolü, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kütahya Valiliği önündeki törende Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından sirenlerin çalmasıyla Kütahya sessizliğe gömüldü.

SAAT 9’U 5 GEÇE KÜTAHYA SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Saatlerin 09.05’i göstermesi ile yalnızca tören alanında değil tüm Kütahya’da öğrenciler, çalışanlar, şehir esnafının katılımı ile saygı duruşunda bulunuldu. Ömrünü ülkesine ve milletine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın en önemli, unutulmaz liderlerinden biri olduğunu belirten Kütahya Valisi Musa Işın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajında, “Atatürk’ü unutulmaz kılan en büyük özelliklerinden biri ise Türk milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır.” Dedi. Bu güven ve inancın Türk milletini bir araya getirip, zorlukları ve yoklukları aşarak millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu vurgulayan Işın, Türk Milletinin en önemli görevinin, Atatürk’ün en değerli emaneti olan cumhuriyeti sonsuza dek korumak ve yaşatmak olduğunu vurguladı.

Atatürk’ün hayal ettiği daha müreffeh bir Türkiye için geçmişimizden güç alarak birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışmamız gerektiğine dikkat çeken Vali Işın, “Kütahya’mızda temellerini attığı ve “Benim en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için göstereceğimiz çaba, O’na olan saygımızın en güzel ve en somut ifadesi olacaktır.” İfadelerini kullandı.

‘10 GÜN BİLE YAŞAMAZ DENİLEN

CUMHURİYET 100 YILDIR AYAKTA’

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen anma programı, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul Müdürü Ebubekir Kuyubaşı “10 gün bile yaşamaz” dedikleri ancak 100. Yıldır dimdik ayakta duran ve ebet müddet ayakta duracak olan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm kahramanlarımızı şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla yad ederek sözlerine başladı.

Çanakkale’de şahlanan ve İzmir’de zaferle taçlanan Cumhuriyetimizin Başkumandanı gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan savunması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığına değinen Kuyubaşı, Atatürk’ün en büyük ideali Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkması için sahip olduğumuz mirası ve imkanları değerlendirerek var gücümüzle çalışmamız ve üretmemiz gerektiğine dikkat çekti.

ÖĞRENCİLERDEN VALS VE ZEYBEK GÖSTERİMİ

Öğrenciler tarafından sahnelenen anma sunumunun ardından, son vals ve zeybek gösterimi sunuldu. Salondaki misafirler tarafından büyük beğeni toplanan gösterinin ardından protokol üyeleri 10 Kasım sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *