SORUN VE TALEPLER MASAYA YATIRILDI

200

Kütahya’da birlik beraberlik buluşması gerçekleştirilirken, toplantıda Kütahya’nın sorun ve talepleri değerlendirildi. AK Parti MKYK Üyesi iş insanı Erkan Güral, bir ve bütün olunduğunda Kütahya’yı marka şehirlerarasına gireceğini vurgularken Vali Musa Işın çözülmeyecek hiçbir meselenin olmadığını belirtti.

Kütahya Valisi Musa Işın’ın göreve başlaması ve AK Parti MKYK Üyesi ile Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Erkan Güral tarafından “Birlik ve Beraberlik” buluşması düzenlendi. Toplantıda Kütahya’nın sorunları ele alınırken önemli konulara değinildi.

KÜTAHYA’MIZLA İLGİLİ NE VARSA BAKANLIKLARA VE

CUMHURBAŞKANIMIZA GÖTÜRMEK BENİM GÖREVİM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Güral, toplantının gündeminin Kütahya olduğunu söyledi. Bir bütün halinde hareket edildiğinde hep ibretle bakılan ve örneği gösterilen diğer marka şehirlerin aynı başarılı hikâyelerini yazarak Kütahya’yı marka şehirlerarasına sokabileceklerine inandığını vurgulayan Güral “Çok başarılı adımlar atabileceğimizi biliyorum.

Şehrin kalkınması için temel taşlar var. Tarım, ticaret, turizm, sanayi başta olmak üzere ve bunun yanında pek tabii sosyal ve kültürel varlıklarımız, tarihi geçmişimiz bunların gölgesinde kalan ne kadar işimiz varsa bunları yeniden güneşe çıkarmak Bunları parlatmak bunları hem şehrimizin hem ülkemizin ekonomisine kazandırmak. Yine bu masanın etrafında bulunan biz paydaşlara biz yöneticilere ait olacak. Dolayısıyla bu sürecin en iyi şekilde yönetilmesi için Sayın valimizin ve belediye başkanlığımızın liderliğinde bu süreci organize etmenin çok zor olmadığını düşünüyorum” dedi.

KÜTAHYA’YI ÖNE ÇIKARMAK BÜYÜK BİR MARİFETTİR

Kütahya Valisi Musa Işın ise birçok ilde bulunmayan ama burada bulunan çok kıymetli bir birliktelik yaşandığını söyledi. Bir ilin lokomotifinin oranın birlikte hareket etmesi olduğuna vurgu yapan Vali Işın “Kolektif bir akıl ile bu ilde çözülmeyecek hiçbir mesele yoktur. Buranın güzelliği siyasi çekişme olmaması. Herkesin Kütahyalı bilinciyle Kütahya’ya hizmet etme şuuru ile bunu öncelemesidir. Şahsi çıkarları öteleyip Kütahya’yı öne çıkarmak büyük bir marifettir. Hem her iki partimizin temsilcilerini belediye başkanımızı STK’larımızı müteşebbislerimizi tebrik ediyorum. Konuşarak anlaşılmayacak bir mesele yoktur. Konuştuğumuz meselelerin hepsi çözülebilecek şeyler” ifadelerini kullandı.

BAKANLIKLAR ARASINDAKİ TÜM SÜREÇLERİN

YÖNETİMİ VE KÖPRÜ VAZİFESİNİ GÜRAL YAPACAK

Güral, 9 Ekim 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleşen AK Parti 4. Olağanüstü Kongresinde MKYK üyeliğine seçilme şansını yakaladığın bunun hemen akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini STK ve reel sektörden sorumlu ekonomi işlerinden sorumlu Başkan yardımcısı olarak atadığını belirten Güral şöyle devam etti; “Bununla birlikte siyasi bir şapka giymiş oldum ve bu siyasi şapka ile birlikte masanın hem o tarafını hem bu tarafını bilen, düşünen ve konuşabilen bir yapıya sahip olmanın da mutluluğunu yaşadım. Cumhurbaşkanımızın bu konuda bana verdiği görev şuydu. Reel sektörün tüm sorunlarını çözüm önerileri ile birlikte bizzat getireceğiz bu konuları ele alıp çözeceğiz. Ekonomi işleri başkanlığına Nihat Zeybekçi Bakanımız atandı. Kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmelerde partimizle bakanlıklar arasındaki tüm süreçlerin yönetimi ve köprü vazifesini benim üzerimde olmasını istediğini ifade etti. Reel sektör ve STK’larla ilişkin fikir görüş öneri problemin tüm bakanlıklarla koordinasyonunun benim üzerimden sağlanacağını da özellikle ifade etmek isterim.”

PROJELER VE ATILMASI GEREKEN

ADIMLARI DEĞERLENDİRDİ

En önemli konularımızdan bir tanesinin yüzde 95’leri bitmiş Şehir Hastanesi olduğuna değinen Güral “Artık finale geldiğimiz duyuyorum. Sayın Valimizle de istişare ettik. Hepinizin ilgi ve desteği ile. Bakanlık yetkilerimizde burada sürekli kontrol altında tutuyorlarmış. Şehir hastanemizin hizmete açılmasının hepimizin önceliği olması gerektiğini düşünüyorum. 

YHT hepimizin malumu şimdi Ankara-İzmir hattı oluşturuluyor ancak İstanbul-Antalya güzergâhında olabileceğimiz yine hepimizin malumu. Onun için çalışmalar sürecinde biz de buradan olması gereken yerden yani Kütahya’dan geçerek ulaşım sorunundaki eksikliği giderebileceğimize inanıyorum. Çünkü ulaşım her şey. Ulaşımın olmadığı yerde bu şehrin gelişmesi kalkınması da mümkün olmayacaktır.

Çevre yolu yıllardır konuşulan ancak hayata geçirilemeyen konularımızdan bir tanesi. KÜMAŞ’ın oradan başlayıp Yenice Köyü 42 km’lik bir proje yanlış hatırlamıyorsam onun hayata geçirilmesi gerekiyor. Orada oluşacak yeni limanlarla Kütahya ekonomisinin güçlenmesi daha bir hız kazanacak ve kartopu gibi büyüyerek gelişecektir.

Balıkesir yolu yıllardır bitmeyen bir yol başladı o kadar yatırım yapıldı ancak maalesef tamamlanamadı. Bu masada olan tüm paydaşlarımızın ve milletvekillerimizin desteği ile bu projenin de hayat bulacağına iniyorum. Çünkü biz bu projenin üzerine gider de yapılması gereken doğru temasları yapabilirsek başlamış projenin bitmesi haktır her şeyden önce. Başlamış projelerin tamamlanması hepimizin önceliği olmalıdır. Kütahyaspor’umuzun önemli bir eksiği şu an stadyum. Kütahyaspor için Kütahya’ya yakışan bir şehir Stadyumunun temelinin ivedi olarak atılması da hepimizin öncelikli hedeflerinden olmalıdır.

Söylemek istediğim şey şu dur; Kütahya’nın Türkiye hatta dünya çapında bilinirliğini sağlamak etkinliğini artırmak hepimizin görevi dolayısıyla bunları sağlamak suretiyle Kütahya’nın etkinliğini artıracak tüm faaliyetlerde hepimizin ortak güç ve fikirlerle görev alarak çalışarak somut projelere imza atmamızın sayın valimiz ve belediye başkanımızın liderliğinde mümkün olacağını düşünüyorum. Kütahya 2022 senesinde 500 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirdi ancak bu sene global pazarlardaki daralmadan dolayı bu çok düştü. Bundan dolayı ciddi kayıplar var. 2024 senesi ile başlamak suretiyle 2025’te bu rakamın 500 milyon Dolar’ın üzerine çıkartmak hepimizin öncelikli görevleri arasında olacaktır. Hedefi koymak zordur hedefi gerçekleştirmek daha zordur. Ancak başarmak en kolayıdır. İnanırsak bu hedefi beraber koyar o güçlerimizi birleştirir sanayilerimizi geliştirirsek o hedefe ulaşmak mümkün olacaktır. Benim aranızda olduğum toplantı ilk ama devamını ve sıklıkla bir araya gelerek konularımızı konuşabilmeyi arzu ediyorum. Kütahya’mızla ilgili ne varsa ilgili bakanlıklara ve gerektiği noktada sayın Cumhurbaşkanımıza götürmek benim görevim. Sizler aynı amsa etrafında şehrimiz için çalışmaktan onur duyacağım” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Vali Işın, köylerde ki altyapı hizmetlerinin hemen hemen bitmek üzere olduğunu ifade ederek şunları belirtti; “Grup köy yollarımızın tümü sıcak asfalttır. Köylerde yapmış odluğumuz toplantılarda ilçe ile köy arasındaki yollar bittiği için köyden köye yolun asfaltı isteniyor artık. İlçelerimizde iki üç tanesinde doğalgaz yok. Geldiğim günden beri Başkanımız ile milletvekillerimiz ile birlikte onların da programa alınması için gayret gösterdik. Şaphane, Pazarlar, Altıntaş ve diğer ilçelerimizden 2024 programına alınması konusundan mutabık kaldık. Çinigaz Genel Müdürü ile bu konuları görüştük. Bu konuya dahil olan birçok kurum olduğunu için hemen yapılamıyor. Fizibiliteler çıkarılması gerekiyor. Ama büyük bir yol aldık. Doğalgazı şu manada önemsiyoruz. Biz şehirde olan ilçeye taşımak zorundayız. Bunu yapmadığımız sürece ilçeler cazibe özelliklerini kaydederler. Gençler şehir merkezlerine göçer köyler terkedilir. İlçeler bittiğinde biz köylere doğalgazı konuşuyor olacağız. Biz köylere doğalgaz götüremesek medeniyetin nimetini gören insanlar biz köylerde soba yakmak istemiyoruz” diyecekler. Köylere yöneleceğiz. Medeniyetin nimetlerini şehirlerde olduğu gibi köylerde ve ilçelerde yaşatmaksak göçün önüne geçemeyiz.  Üretimimizin yüzde 40’ı sanayi üretimidir. Burası bir sanayi şehridir bunu böyle görelim. Zafer OSB dahil olduğu takdirde sanayinin üretimdeki payı yüzde 60’a çıkacak. 1 OSB, 2 OSB genişlemek istiyor bir talep var ki biz genişliyoruz. 3. OSB’de daha başlamadan ikinci etap ilave etmeye çalışıyoruz 6 bin 400 dekarlık. Milletvekillerimiz ile bakanlık ziyaretleri yaptık pürüzleri giderdik. Bu sene Zafer OSB’nin altyapısı bitecek. Şu anda fabrikalar yapılmaya devam ediyor. Tahmin ediyorum ki Haziran-Ağustos aylarında bazıları üretime geçecek. Simav sera tarım bölgesi OSB’ye çok talep var. Yakıda ilana çıkıp açık artırma yöntemi ile satacağız. Büyük bir talep var. Hemen altyapı ihalesini çıkacağız. Ağrı’da ilk jeotermal tarım bölgesini kurduk bu benim ikinci bölgem olacak. 3 bin kişiye istihdam sağlanıyordu.

Simav’ın karma OSB’si ile ilgili OSB genel müdürlüğü ile görüştüm. 30 Kasımda sanayi bakanlığının uzmanları gelip orada yer seçimi yapacaklar. Tescili yapılacak. İhale ile ilk kazma vurulacak.

İlçelerde Yoncalı’da karşılaşıyorum. Buranın tarihi eserlerini kültür bakanlığı ve genel müdürlükleri ile görüşüp 2024’ün içerisinde takvime bağlayarak bunların da depreme rağmen çünkü vakıflar genel müdürlüğü ve turizm bakanlığı oraya yoğunlaştılar. Buna rağmen bizim götürdüğümüz projelerimizi özellikle Alâeddin Keykubat camisinden başlamak üzere 2024 bunları tek tek restore edeceğiz.

Dumlupınar’da Sultan Alâeddin Camisi var. Projesi hazır anıtlar kuruludan geçecek geçtikten sonra projesini sunacağız. Tüm tarihi eserlerimizi çok önemsiyoruz büyük gayretler ile restore edeceğiz Hastanenin firmanın bir finans problemi oldu bu hafta içinde yola devam ediyorlar. Zamanla yarışıyorlar vardiyalı çalışarak Sağlık Bakanlığı buraya her hafta ekip gönderiyor. Bırakma yok savsaklama yok sadece zamanla yarışıyorlar. Bana söylenen en geç Şubatta her halükarda açarız dediler. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 99” ifadelerini kullandı. Katılımcılar alanlarında yapılan çalışmaları ve Kütahya ile ilgili talep ve düşüncelerini dile getirirlerken, Belediye Başkanı Alim Işık’ta yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Kütahya Valisi Musa Işın, Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık’ın yanı sıra Kütahya protokolü ve STK başkanları katıldı. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *