FİLİSTİN’DEKİ ZULÜM HER GÜN DEVAM EDERKEN DURMAYACAĞIZ!

286

Filistin’deki zulme karşı ses çıkarmak için etkinliklerinin devam edeceğini açıklayan Kütahya İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, yaşanan zulmün maalesef gündemden çıktığını belirterek “Filistin meselesini her daim gündemde tutmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Durmayacağız.” Dedi.

İşgalci İsrail’in, Filistin’de katliam saldırılarını sürdürürken İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Filistin’deki zulme karşı ses çıkarmak için etkinliklere imza atıyor.

Son olarak düzenledikleri ‘Büyük Adımlar Çocuk Yürüyüşünün’ büyük bir ses getirdiğini ifade eden İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, “Gerçekten verimli güzel bir etkinlik oldu. Çocuklar çok coşkuluydular istekliydiler. Büyük insan gibi bilinçliydiler. Çok samimiydiler ve yaşanan olayların farkındaydılar.” İfadelerini kullandı.

‘KÜÇÜKLERİN KATKISI BÜYÜK OLDU’

Birçok etkinliğe imza atıldığını belirten Karakaya, “Çocuklar bileklikler yaptılar, boyama yaptılar, çanta boyadılar. Kendi getirdikleri oyuncakları kitapları sattılar. Yine çocuklara yönelik yiyecekler satıldı.  Çocuklar kendi stantlarını açtılar kazandıkları parayı getirip teslim ettiler. Yaklaşık 50 bin TL para toplandı o gün. Çocukların katkısı çok büyük oldu.” şeklinde konuştu.

Son organizasyonda çok olumlu geri dönüşler aldıklarını yineleyen Karakaya, şu anda da İHH kadın kolları olarak Filistin için bir kahvaltı programı düzenlemek istediklerini, onun organizasyonu ile ilgilendiklerini belirtti.  

‘GÜNDEMDEN ÇIKMAMASI GEREK ’

Yaşanan zulmün gündemde tutulmadığı sürece maalesef unutulduğunu dile getiren Karakaya, şu ifadeleri kullandı: “Her gün aynı şeyler yaşanınca ne acı ki gündemden çıkıyor. Herkes normal hayatına dönüş yapıyor. Böyle olmaması lazım çünkü orada büyük bir vahşet var, büyük bir kıyım var. Hala devam ediyor. İşte bu yüzden Filistin meselesini her daim gündemde tutmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Durmayacağız.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *