BU TEZGÂHTA TEK BİR BİLET GEÇERLİ: YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ ANLATILDI

219

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında Çinikent Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu öğrencileri, okulda kurulan meyve tezgâhında Çinikent Meyve Bileti ile vitamine doydu. Yerli malı ürün kullanmanın önemine dikkat çekilen etkinlikte öğrenciler alışveriş yapma becerisi de edindi.

12- 18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında birçok okulda öğrenciler, yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için etkinlik düzenlendi. Hafta boyunca en renkli etkinliklerden birine Çinikent Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu imza attı.

MEYVE TEZGAHI KURULDU

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında Türkiye’nin bereketli topraklarında yetişen rengârenk meyveler öğrenciler için hazırlandı. Muz, elma, mandalina gibi çeşitlerle okul öğretmenler Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası için hazırlanan panonun önünde meyve tezgahı kurdu. Tezgahın başına geçen iki öğretmen, meyveleri çocuklara etkinliğe özel hazırlanan Çinikent Meyve Bileti karşılığında ikram etti. Tezgâhta istedikleri meyveleri Çinikent Meyve Bileti karşılığında alan öğrenciler, aynı zamanda sıra alarak alışveriş yapma becerisi edindi.

ÖĞRENCİLER BİRBİRİNİ AĞIRLADI

Ertesi gün evlerinden getirdikleri yerli malı ürünlerle yapılmış yiyecekler ile Çinikent Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu öğrencileri sınıflarda birbirini ağırlayarak misafirperverlik değerinin önemini anladı. Okul öğretmenleri tarafından hazırlanan panoda yerli malı ürünler tanıtıldı ve yerli malı ürün kullanmanın önemine dikkat çekildi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *