KÜTAHYA’DA İTTİFAK SİNYALLERİ VERİLDİ

255

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Saadet Partisine geçmesi akıllarda çeşitli soruları da beraberinde getirdi. CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya ve Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar ittifak sinyalleri ile ilgili Gazete Kırküç’e konuştu.

CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya ve Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar, Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Saadet Partisine geçişinin yaklaşan yerel seçimlerde ittifak sinyali olup olmadığını değerlendirdi.

‘ŞIK BİR HAREKET’

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatının öncesinde meclis kürsüsünde fenalaştığını hatırlatan Saadet Partisi Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar, bu olayın tüm TBMM vekillerini üzdüğünü bu anlamda da CHP’nin böyle şık bir hareket yaptığını ifade etti. Bu hareketin CHP adına bir ittifak beklentisiyle yapılmış bir hareket olmadığı kanaatini belirten Sunar, “İttifakla ilgili herhangi bir görüşmemiz söz konusu değil” şeklinde konuştu.

‘ZATEN BİR VEKİLİMİZ VAR NEDEN GİTTİ?’

Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Saadet Partisine geçişinin seçmenlerindeki yankılarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, “Bizde zaten bir milletvekili var, neden gitti” diye düşünen arkadaşlarımız var ama bu ciddi boyutta bir tepki değil. ‘Öbür türlü olsa daha hoş olmaz mıydı?’ deniyor sadece” şeklinde konuştu. Saadet Partisi’nin de bir muhalefet partisi olduğunu ve Altını Masadan bu yana kurulmuş bir birliktelik olduğunu ifade eden Yenikaya, Saadet Partisinin grup kurabilmesi için böyle bir yol tercih edildiğini açıkladı.

‘NEDEN OLMASIN’

CHP’nin olumlu tavrının yerel seçimde ittifak adımı olup olmayacağını değerlendiren Yenikaya, şu ifadeleri kullandı: “Olabilir, neden olmasın ama bize bu konuda Genel Merkezimizden herhangi bir bilgi gelmedi. Saadet Partisi ile bir temasımız olmadı. Genel Merkezimizin bu yönde bir açıklaması olmadığı için gidip Saadet Partisi ile bir temas kurmadık. Bekleyeceğiz önümüzde bir daha zaman var. Ama niçin olmasın?”

TEŞEKKÜRLERİ SUNDU

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Allahtan rahmet yakınlarına ve partisine baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Ahmet Sunar, Bitmez’in vefatı ile beraber Saadet – Gelecek gurubunun düşme durumu söz konusu olduğuna dikkat çekti. Grubun düşmemesi için Cumartesi günü saat 11’e kadar yeni bir vekilin katılması gerektiğini vurgulayan Sunar, “Onun için CHP grubu böyle bir öngörüde bulunarak destek vermiş oldular. Bu noktada gerek Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap’a gerek CHP gurubuna teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘SEÇMENİN TEPKİSİ OLUMLU’

Milletvekili Ali Fazıl Kasap ile zaten geçtiğimiz secim döneminde beraber çalıştıklarını hatırlatan Sunar, “O birinci sırada, ben ikinci sırada adaydım. Uyum noktasında herhangi bir sıkıntımız olmadı. Bu noktada bizim seçmenimizin tepkisi de olumlu. Bizim seçmenimiz zaten Fazıl Bey’in gerek Kütahya’da yapmış oluğu görevler sebebiyle; gerekse geçmişteki hukukları sebebiyle yakınlığı var, o yüzden Milletvekilimizin geçişi olumsuz bir yargıya sebep olmaz, olmadı da.” Şeklinde konuştu.

‘SÜRECİ HEP BİRLİKTE TAKİP EDECEĞİZ’

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Allahtan rahmet ve yakınlarına ve sabır dileyen CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya ise, haber duyular duyulmaz telefonlarının kilitlendiğini ifade etti. Genel merkezle de bağlantı kurduklarını ifade eden Yenikaya, şu ifadeleri kullandı: “Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı ile Saadet Partisi 19 kişiye düşmüştü. Bütçe görüşmelerinde de konuşma yapamayacaklardı. Onların da söz hakkınız olabilesi için grup kurabilmeleri için böyle bir yola başvuruldu.” Dedi. Gelişmenin ardından sosyal medya hesaplarından ve mesaj sistemi üzerinden partilileri bilgilendirdiklerini belirten Yenikaya, “Tabii yine de bir tek milletvekilimiz vardı. Ne için 8-10 milletvekili olan yerlerden geçiş sağlanmadı” diye tepkiler geldi.” Genel merkezden böyle bir karar alındığını ifade eden Yenikaya, geçişin kısa süreliği olabileceğini dile getirerek bütçe görüşmeleri bittikten sonra, bundan sonraki sürecin hep birlikte takip edileceğini vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *