‘PTT ŞARTLARA UYUM SAĞLAMAK ZORUNDA’

299

Kütahya PTT Merkez Müdürlüğü Hizmet Binasında dağıtım dışında her işlemin yapılacağını ifade eden PTT Merkez Müdürü Hakan Bozbıyık, PTT’nin afet, savaş, salgın gibi zor durumlarda önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek “O yüzden buraların her şartta ayakta durması lazım.” Dedi

DAĞITIM DIŞINDA TÜM HİZMETLER MEVCUT

PTT Merkez Müdürü Hakan Bozbıyık, Sevgi Yolu’ndaki adresine yenilenerek dönen Kütahya PTT Merkez Müdürlüğü Hizmet Binasında hakkında bilgi verdi. PTT Merkez Müdürlüğü binasının yeni bir konsept ile inşa edildiğini belirten Bozbıyık, yeni konseptin PTT’nin modernize edilmiş hali olduğuna değinerek “İşlemler aynı, imajımız değişti” dedi. Daha modern iki katlı bir binada hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Bozbıyık, “Banka tarafı mavi, ise posta tarafı sarı. Vatandaş geldiğinde bu şekilde ayrılıyor. Ayrıca bir müşteri temsilcisi yerimiz var. 6 PTT bank gişesi, 5 posta kargo gişemiz var. Merkez önünde de 3 ATM’miz var ” İfadelerini kullandı. PTT Merkez Müdürlüğü Hizmet Binasında vatandaşın PTT ile ilgili akla ne işlem geliyorsa yapabileceğini ifade eden Bozbıyık, “Vatandaş fatura yatırabilir, PTT Cell alabilir, kredi çekebilir, ATM’lerden para çekebilir. PTTBank’ın KEP, UETS, HGS işlemleri dahil tüm hizmetlerine ulaşabilir. Ayrıca kargoların kabul bölümü geldi, yani postayı kargoyu gönderecek herkes buradan gönderebilir. Dağıtım dışında tüm hizmetleri yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞ PTT DENİNCE BURAYI BİLİYOR’

Sevgi Yolu’nun kendileri için artısının büyük olduğunu ifade eden Bozbıyık, “Biz daha önce de buradaydık. Sonunda geri döndük. Hem bizim için hem vatandaş için çok iyi oldu çünkü Kütahya’da insanlar PTT deyince Sevgi Yolundaki bu adresi biliyor.” Dedi. Binanın yenilenmesiyle iş potansiyellerinin yükseleceği öngörüsünde bulunan Bozbıyık, minimum yüzde 30 iş artışı beklediklerini belirtti.

‘AYAKTA KALMAMIZ LAZIM’

Pandemi döneminde PTT’nin kendi personeli yetmediğinde diğer kamu görevlileri ile vatandaşın maaşlarını götürdüğünü ifade eden Bozbıyık, “O yüzden buraların her şartta ayakta durması lazım. Sıkıntılı bir durumda bir banka belki yapmaz ama PTT vatandaşa koşar. Biz devletiz. Savaşta, afet durumunda ayakta kalmamız lazım, başkası bunu yapamaz. Biz yapmaya hazırız. Yapmaya da devam ediyoruz. O yüzden de kendimizi şartlara göre revize etmemiz lazım. PTT bunu sağlıyor.” Dedi.

PTT’DE NE İŞİNİZ VARSA ÇÖZÜMÜ BURADA

Kütahya PTT Merkez Müdürlüğü hizmet binası yapımı tamamlanarak Kütahyalının hizmetine açıldı. PTT Kütahya Merkez Müdürü Hakan Bozbıyık, yenilenen bina ve PTT’nin hizmetleri hakkında bilgi verdi. Kütahya PTT Merkez Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Caddesi no 81 adresinde hizmet vermeye başladığını ifade eden Bozbıyık, vatandaşın dağıtım dışında PTT denince akla gelen her hizmete yeni binadan erişebileceğini belirtti. Bir vatandaşın PTT’de ne işi varsa burada çözüm bulacağını belirten Bozbıyık, “Sadece tarafına gelen kargoyu teslim edemeyiz o çünkü hala Balıklı’daki şubede. Onun dışında her işlemi yapabiliyoruz.” dedi. Başmüdürlüğün de yakın bir zamanda binanın üst katına taşınacağını ifade eden Bozbıyık, “Mevcut kadromuzla aynı şekilde geldik. Başmüdürlük şu an Balıklıdaki adreste yakın bir tarihte yukarı kata gelecekler.” Dedi. Binanın birinci katının hizmet binası olduğuna değinen Bozbıyık, ikinci katında da başmüdürlük, insan kaynakları, işletme müdürlüğü olmak üzere idari teşkilata hizmet vereceğini belirtti.

ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN

Binanın engelli erişimine de uygun olduğunu vurgulayan Bozbıyık, “Engelli rampamız, engelli gişelerimiz de var. Vatandaş tekerlekli sandalye ile gelip özel bir gişede göz hizasında işlemini yapabiliyor.” Dedi.

1 Mayıs 2017’de taşındıklarını ifade eden Bozbıyık, “Öngördüğümüz üzere de orada işimiz yüzde 70’den fazla düştü biz burada 6 gişe ile PTT bank tarafında hizmet verirken orada 3 gişede ile çevirmeye başladık. Burada işler değişecek. Diğer tarafta vatandaşın ulaşım sorunu vardı. Oraya inip ekstrada yürümesi gerekiyordu şimdi direkt buraya gelebilir.” Dedi.

BALIKLI’DAKİ BİNA DAĞITIMDAN SORUMLU

Balıklı Mahallesi Osmanlı Caddesi’ndeki binada dağıtım müdürlüğünün kaldığına değinen Bozbıyık, “Dağıtım ile Merkez Müdürlüğü birbirinden ayrıldı. Merkez müdürlüğü kabulleri aynı anda PTT bank işlemleri, Dağıtım Müdürlüğü ise illerden veya Kütahya içerisinden gelen tüm kargoların dağıtımını yapar. Posta ve kargo dağıtımını yapan yer şu an orası. Biz de organizasyon şeması şu şekildedir. Başmüdürlük tüm ilden soruludur Kütahya PTT Merkez müdürlüğü merkezde bulunan tüm şubelerden, dağıtım müdürlüğü ise dağıtımdan sorumludur.” ifadelerini kullandı.

Kütahya PTT Merkez Müdürlüğü olarak  TOKİ, Sanayi, Yenidoğan, Adliye ve Sporkent olmak üzere 5 şubede hizmet verdiklerine değinen Bozbıyık, “Adliye hariç her birinde ATM’miz var. Tüm ATM’lerin operasyonunu buradan sağlıyoruz. 5 şube 11 ATM ile merkezde hizmet vermeye çalışıyoruz.” Dedi. Bozbıyık, KEP ve UETS hariç PTT Merkez Müdürlüğünde yapılan tüm işlemlerin şubelerde de yapıldığını açıkladı.

‘KARGOM GELDİ EVDE YOKUM DERDİ SON BULACAK’

PTT’nin zamanın ruhuna ayak uydurmak adına önemli adımlar attığını söyleyen Bozbıyık şu ifadeleri kullandı: “Bir şekilde kağıt israfının ve zaman kaybının önüne geçmeye çalışılıyor. Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) bu çabanın büyük bir parçası. Tebligatı artık elektronik ortamda aldığınızda hukuki olarak aynı geçerliliğe sahip ve entere bastığınıza karşı tarafa ulaşıyor. PTT kendini güne göre revize ediyor. Örneğin kargomat diye bir şey oluşturuldu. Henüz Kütahya’da yok. Özellikle yurtlara yakın bölgelerde kullanılıyor. Elektronik bir dolap düşünün kargo oraya teslim ediliyor. Vatandaş kendisine gelen şifre ile kimseyle yüz yüze gelmeden kargosunu alıyor. Tüm Türkiye’ye yayıldığında kargom geldi evde yokum derdi son bulacak.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *