B.KÜTAHYASPOR’UN İLK YARI KARNESİ

161

Belediye Kütahyaspor’un grubunda ilk yarı sona ererken, çokta parlak bir dönem geçmedi. Belediye Kütahyaspor’un istikrarsız görüntüsü puan durumuna da yansımış oldu.

3.lig 3. Grupta mücadele veren Belediye Kütahyaspor, sezonun ilk yarısını 23 puanla 7’isnci sırada tamamladı. Belediye Kütahyaspor ilkyarının son iki malından beraberlikle ayrılırken, devreyi Erbaa maçı ile kapatmış oldu.

Sezona şampiyonluk umutları ile girse de de istikrarsız sonuçlar ve futbol takımı 7’inci sıraya kadar gerilemesine neden olurken, liderle olan puan farkı ise 15 olarak yansıdı.

İkinci yarıda liderlikten daha çok play-off hattı için mücadele vermesi beklenen Belediye Kütahyaspor’un yıllardır beklediği ikinci lig hayaline play-off elemeleri ile ulaşması bekleniyor.

24 GOL ATTI 12 GOL YEDİ

Belediye Kütahyaspor ilk yarıda istatistiklere göre gol açısından çokta büyük sorunlar yaşamadığı görülüyor. Toplamda 24 gol atarak ligin en golcü 4’üncü takımı olan Belediye Kütahyaspor kalesinde gördüğü 12 golle de en az gol yiyen yine 4’üncü oldu.

Özellikle defans hattında güçlü bir görüntü çizen Belediye Kütahyaspor, zaman zaman hatalı goller yerken, hücum hattında Can Muhammed Vural ile dikkatleri üzerine çekti. Sakatlanan Feyyaz Aydil’inde kurtarıcı rolü oynadığı Kütahyaspor’da orta sahanın özellikle ilk maçlarda ki düşük performansı dikkatlerden kaçmadı. Son maçlarda yavaş yavaş toparlanan orta saha da bazı isimler performansını yükseltse de yedek kulübesinden istenilen destek alınamadı. 

İKİNCİ YARI DAHA ZORLU GEÇECEK

Play-hattında kalmak ve eleme maçlarında 2. Lig mücadelesi vermek için ikinci yarının çok daha etkin geçmesi bekleniyor. Bu nedenle takıma kaliteli transferler bekleniyor. Performansı düşün 4-5 oyucunun gönderilmesi ve acilen 4-5 kaliteli transferin yapılması ile Belediye Kütahyaspor’un play-off için iddialı olarak ikinci yarıya çıkması bekleniyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *