‘94 RUHU BİZİMLE YENİDEN YEŞERECEK’

141

İsrafsız, rant peşinde koşmayan halka hizmeti önceleyen belediyecilik anlayışı ile hareket edeceklerini ifade eden Saadet Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sunar, Türkiye’nin aradığı 94 ruhunun adresinin Saadet Partisi olduğunu belirtti. Sunar, “94 ruhu bizimle yeniden yeşerecek” dedi.

Saadet Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sunar Kütahya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları katıldı. Yeni bir seçim maratonuna başlandığını ifade eden Ahmet Sunar, Kütahya’nın daha önce Milli Görüş Belediyeciliğini yaşadığını belirtti. Yaklaşık 10 yıl Süleyman Canan başkanlığında savurgan olmayan israfsız, rant peşinde koşmayan halka hizmeti önceleyen belediyecilik anlayışının hakim olduğu bir süreç yaşandığını ifade eden Sunar, kendilerinin de aynı şekilde yola devem edeceklerine değindi.   

İSRAF VE RANT SONA ERECEK

İsraf ve ranta dair ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Sunar, “Halkın ihtiyacı olan hizmeti almadığını, halka götürülmesi gereken hizmetin götürülmediğini, yönetimin halkta bir karşılık bulamadığını görüyoruz. Maalesef daha çok makyaj ile gerçek sorunların üstünü öreterek işleri halledeceğimizi zannediyoruz.” Şeklinde konuştu. Ciddi bir rant oluşturulduğunu bu rantın halka değil birilerine aktarıldığını ifade eden Sunar, “Biz halka hizmet dışında hiçbir şeyi hedeflemediğimizi net bir şekilde söylüyoruz. Şu an en büyük ihtiyacımız bu.” Dedi.  Sosyoekonomik yapının bozulmasıyla artık orta direk kalmadığını vatandaşın alt gelir ve üst gelir grubu olarak ikiye ayrıldığını dile getiren Sunar, bu çerçevede özellikle alt gelir grubundaki vatandaşlar için projeler geliştirdiklerini vurguladı.

Kütahya’nın her yerinde oluşturulacak etüt salonlarında atanamayan öğretmenlerin görev yapacağına değinen Sunar, “Öğrencilerin okul başarı durumlarını takip edilecek. A mahallesinde oturup servisle uzak okullara gitmek zorunda kalan öğrencilerimizin olmasını istemiyoruz. Kendi mahallesinde aynı başarıyı elde edebilecek aynı şartlarda sınava girecek ortamları oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” Şeklinde konuştu. Ailelerle ile sıkıntıların önüne geçmek içim Aile Danışma Merkezleri kuracaklarına değinen Sunar, vatandaşa hem evlilik öncesi, hem evlilik sonrası karşılaşılabilecek sorunlarla alakalı danışmanlık verileceğini açıkladı. Bu merkezlerin sosyal bir ihtiyaç olduğuna değinen Sunar, şu an bunu yapan kurumlar olsa da yaygın ve bilinir olmadığını belirtti.

‘ŞEHRE FARKLI MERKEZLER OLUŞTURACAĞIZ’

Kütahya’nın belli bir alana sıkışmış durumda olduğuna dikkat çeken Sunar, “Mevcut iktidarın yatırımları yine şehrin sıkışmasına neden oluyor. Bu ciddi bir problem. Süleyman Canan Başkanımızın 10 yıllık icraatlarından biri imar planı oluşturmaktı. Şehrin büyük bir kısmı kaçak yapılardan oluşuyordu. Şehir için oluşturulan imar planı ile vatandaşlar tapularına kavuştu. Kütahya’da yeni yerleşim alanları oluşturmak gerektiğini ve Kütahya’nın nüfusunun artacağını ön görerek Parmakören sırtlarını yerleşime açmayı ilk Süleyman Canan önerdi.” Dedi. Resmi kurumların bir kısmının oraya götürülerek şehrin oraya kayması gerektiğini ifade eden Sunar, yapılan çalışmaların buna engel olduğunu belirtti. Şehrin o bölgeye kaydırılması gerektiğini yineleyen Sunar, “Bu bölgedeki yol, trafik ve otopark sıkıntısının başka türlü bir çözümü yok. Şehri farklı merkezler oluşturarak kaydırmamız gerekiyor. Oraya yapılacak yerleşim yerlerinin de en güvenli en yaşanabilir ve sağlıklı şekilde yapılacağını da garanti ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

MESLEK EDİNDİRME PROJELERİNİ ANLATTI

Kütahya’da çiniden gelir elde eden yoğun bir nüfus olduğunu belirten Sunar, sektörün kurumsal bir hale dönüştürülmesi ihtiyacını vurguladı. Farklı pazarlar oluşturularak sektörün büyütülmesinin önemine değinen Sunar, özellikle atölyelerdeki çalışan personellerin kazançlarının artırılması noktasında çalışmaların şart olduğunu vurguladı. Sunar, bunun için sektör temsilcileriyle, belediyenin ortaya koyacağı çalışmalarla farklı adımlar atılabileceğine değindi. Belediye öncülüğünde farklı alanlarda özellikle endüstriyel sektörlerde meslek edindirme çalışmaları yapılması gerektiğinin altını çizen Sunar, “Şehrimizdeki fabrika ve işletmelerin ihtiyacı olan alanlarda kendi personelini yetiştirme imkânı olmayan sektörlerde belediye öncülüğünde meslek edindirme kursları çalışmalarımız var. Mesela büyük firmalar günlük 200 dolara kaynakçı bulamıyor. Bu alanda verilecek eğitimler sektöre hazır hale getirilecek vatandaşlar çok iyi kazançlar sağlayabilir. Hobi değil birçok alanda gerçekten kazanç sağlayacak mesleki hizmetler verilebilir.” Şeklinde konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞÜN TEK ADRESİ SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi’nin Kütahya’da milli görüşün tek temsilcisi olduğunu vurgulayan Ahmet Sunar, “Biz bu şehri 10 sene yönettik. Yöneten büyüğümüz bizim partimizin yönetim kademelerinde yer almıştır. Onun tecrübelerini bize kolaylıkla aktarabileceğine bizim de projelerimizi ortaya koyacağımıza inanıyorum.” Dedi. Milli Görüş Hareketinin 96-97 yılında ortaya koyduğu icraatlar ve 94 yıllından itibaren belediyelerde ortaya koyduğu icraatlere dikkat çeken Sunar şu ifadeleri kullandı: “Bugün cumhurbaşkanı bile iktidarda duruyorsa 94’lü yılların hatırına duruyor. Biz aday açıklamamızda da ifade ettik. Onlar 94 ruhunu arıyorlar. 94 ruhunun adresi Saadet Partisidir. 94 ruhunu başka bir yerde arayan bulamaz. Gelecekleri tek adres Saadet Partisidir. O yüzden 94 ruhunun bizimle yeniden yeşereceği ve o günkü icraatları aynı şevk ve heyecanla gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *