ÇANAKKALE ZAFERİ DÖNÜM NOKTASI

148

Türk Milletinin verdiği en büyük varoluş mücadelesi Çanakkale Zaferi’nin bir dönüm noktası olduğunu ifade Vali Musa Işın, en zor koşullar altında bile vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını feda eden şehitlerin, sonsuza kadar milletin kalbinde yaşayacağını vurguladı.

EN BÜYÜK VAROLUŞ MÜCADELESİ

Kütahya Valisi Musa Işın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle mesaj yayınladı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin, sadece eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı değil, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’na ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda Türk Milletinin verdiği en büyük varoluş mücadelesi olduğunu belirten Vali Işın, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en somut örneklerinin sergilendiği bu zaferin, sonsuza kadar saygıyla ve minnetle anılacak bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Türk Milletinin, varlığına yönelen her türlü tehdide karşı daima birlik ve beraberlikle göğüs gerdiğine ve vatanını canı pahasına korumayı bildiğine değinen Işın, “Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehadet ve gazilik mertebesine yükselen, ismi bilinen, bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bize armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır.” Dedi.

SONSUZA KADAR MİLLETİN KALBİNDE YAŞAYACAKLAR

En zor koşullar altında bile vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını feda eden şehitlerin, devletin varlığının ve birliğimizin güvencesi olarak sonsuza kadar milletin kalbinde yaşayacağını dile getiren Işın, şu ifadeleri kullandı: “Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece yarınlarımızın daha güzel, daha mutlu ve müreffeh olacağına, ülkemizin dünyanın önde gelen gelişmiş devletleri arasında yer alacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a kadar ebediyete irtihal eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. ”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *