BORÇLAR YİNE POLEMİK KONUSU

153

Belediye Eski Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin Belediye Meclisinde açıkladığı borç durumunu Mart ayında yaptıkları proje tanıtım toplantısında kamuoyuna aktardıklarını belirtti. Işık, kendi dönemlerinde belediye bütçesini 3 katına çıkarıp, borçları 3’te birine düşürdüklerine değindi.

Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında belediyeyi 1 milyar 717 milyon liralık bir borçla devraldıklarını söylemesi üzerine Belediye Eski Başkanı Prof. Dr. Alim Işık sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

‘BU BİZİM BORCUMUZ

ÇALIŞIP ÖDEYECEĞİZ’

Kütahya Belediyesinin 913 milyon 216 bin 579 TL’si kısa vadeli olmak üzere toplam 1 milyar 717 milyon 67 bin borç stoğu bulunduğunu dile getiren Başkan Kahveci, “Tabii ki bu bizim borcumuz. Üzerine çalışıcağız. Ödeyeceğiz. Çalışacağız ve gelirlerimizi arttıracağız. Ancak nasıl bir belediye aldığımıza dair de Kütahyalı hemşerilerimize böyle bir bilgilendirme yapmak durumdaydık” dedi.

Başkan Kahveci’nin açıklamaları üzerine borç stoğuna dair bilgilendirmeyi 9 Mart 2024 tarihinde tüm kamuoyuna ve basın mensuplarına açık proje tanıtım toplantısında yaptıklarını vurguladı.

TANITIM TOPLANTISINDA AÇIKLAMIŞTIK

O gün yayınlanan borç ve gelir tablosunu paylaşan Işık, “Şeffaf Belediyecilik böyle olur. Uzun vadeli borçları toplayıp sanki hemen ödenecekmiş gibi algı yapanlara duyurulur! Devraldığınız Belediyemizin 2019 Yılı borçları yaklaşık 112 milyon Dolar olup Yılı bütçesinin 2,5 katı kadarken 5 yıl sonra gelirler yaklaşık 3 katına çıkmış, borçları ise 3’te birine düşmüştür.”

Belediyemizin bir Yıllık İller Bankası payı bile kamuoyuna daha önce bizim açıkladığımız halde, sonradan algı oluşturmak amacıyla açıklanan 1,7 milyar TL’lik toplam borçtan fazladır.  Öz gelirlerimiz de bir o kadar olup 2024 Yılı Bütçesi toplam 4.2 milyar TL olarak hazırlanmıştır.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *