DPÜ VE KSBÜ TEMSİL EDİLDİ

175

DPÜ ve KSBÜ heyeti, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na katıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın katılımlarıyla düzenlenen 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na DPÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Derya Deliktaş, Şube Müdürü Nevin Kalfa ve İstatistikçi Gönül Baş katıldı.

KSBÜ’yü temsilen Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Rektör Danışmanı ve Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bahar Çelik, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Osman Özen, Arş. Gör. Çağla Özçelik ve Ebru Yeni katılım sağladı.

“Yükseköğretimde Kalitenin İçselleştirilmesi ve İyileştirilmesi” ana teması çerçevesinde yükseköğretimde kalite güvencesi alanındaki bilimsel gelişmeleri, yenilikleri, deneyimleri ve farklı bakış açılarını bir araya getirmeyi amaçlayan konferans kapsamında “Kalite Güvencesi Uygulamaları ve Sorunları”, “Kalite Güvencesinin Etkileri”, “Kalite Güvencesinde İyi Uygulama Örnekleri” ve “Kalite Güvencesinin Geleceği” ana başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi.

Konferansın ardından bir değerlendirmede bulunan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “DPÜ’de kalite odaklı yönetim anlayışından ödün vermeden tüm birimlerimlerimizde akreditasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Üniversitemizi hem akademik başarı hem de sosyal alanda üst sıralara taşımak için tüm personelimizle yorulmadan çalışacağız. ” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *