KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNİN YENİ ÜYELERİ SEÇİLDİ: ‘MERKEZDE NE VARSA KÖYDE DE O OLACAK’

103

Köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi toplantısında köylere yapılan hizmetlerin siyasi veya popülist bir yaklaşımla olmadan en iyi şekilde devam edeceğini belirten Vali Musa Işın, “Merkezde ne varsa köylerimizi de olması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz”şeklinde konuştu.

Köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi’nin 2024 yılının ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda,  Vali Musa Işın’ın katılımıyla yapıldı. Köylerin sorunlarının, ihtiyaçlarının ve taleplerinin görüşüldüğü toplantı da ayrıca, Birlik Encümeni üyelerinin seçimi de yapıldı. Toplantıya Kütahya Valisi Musa Işın, İl Genel Meclisi Başkanı Muharrem Özcura ve köy muhtarları katıldı. Yapılan seçimler sonucunda İl Genel Meclisi üyelerinden Esra Özbek Balcı, Hasan Hüseyin Elgin; köy muhtarları Hüseyin Yeniadam ve Hüseyin Yıldız, Birlik Encümen üyeliğine seçildi.

‘KÖYLERDE SEÇİMLER HOŞGÖRÜ

İÇERİSİNDE TAMAMLANDI’

Katılımcılara ilk olarak hitap eden Muharrem Özcura, muhtarların çok hoşgörülü bir seçim süreci geçirdiklerinin altını çizerek “Yeni bir seçim sonrası tekrar yeni üyelerin seçiminde bir araya geldik. Bu muhtarlık seçimlerini çok şükür kazasız belasız hoşgörü ile tamamladınız teşekkür ediyorum. Köylerimizde hiçbir sorun yaşamadık. Yeni seçilen arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Eski muhtarlarımızda görevlerinde tekrar başarılar diliyorum. Bizler sizlere hizmet için bu yoldayız. Valimizin destekleriyle başarılı çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar sizin destekleriniz ve sayın valimizin önderliğinde çok güzel işler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘DURMADAN DURAKSAMADAN ÇALIŞACAĞIZ’

Bugüne kadar İl Özel İdarenin çok güzel işler yaptığını kaydeden Kütahya Valisi Musa Işın “Ben de köylerimize ziyaretlere gidiyorum. İlçelerde muhtarlarımızla toplantılar yapıyorum. Hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Allah zeval vermesin, özel idaremiz devletimiz bugüne kadar güzle hizmetler yapmıştır. Bizim köylerimizde temel ihtiyaçlarımız neredeyse halledilmiş vaziyettedir. Ama biz hiçbir zaman durmadan duraksamadan, hizmetlerimizle köylerimizi yaşanabilir hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

‘ÖZEL İDARENİN ESAS GÖREVİ KÖYLERE HİZMET’

Köylerde temel ihtiyaçların eksik olmaması için projeler ürettiklerini ve hayata geçirmek için devletin ve Özel İdarenin kaynaklarını kullanmaya devam edeceklerini belirten Vali Musa Işın “Köylerimizi de yaşanabilir hale getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yani şunu istiyoruz biz: merkezde ne varsa köyde de o olsun. İnşallah Özel İdaremizin ve devletimizin kaynaklarını köylerimiz için kullanmaya devam edeceğiz. Sizlerle iş birliği halinde köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu. Özel İdare daha çok köylere yönelik hizmet eden bir kurum olduğunu hatırlatan Vali Işın “Genel idareden gelen paralarında sağlık, eğitim, kültür vb. birimlerde yapılacak hizmetleri özel idare üzerinden yapıyoruz. Ama özel idarenin esas görevi köylerimize hizmet götürmektir. Bu vesileyle işbirliği halinde köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

‘OY VERİP VERMEDİĞİNE BAKARAK

AYRIMCILIK YAPMAYIN’

Muhtarlardan köylere hizmet götürürken ayrımcılık yapmamalarını ve tüm köylüleri eşit şekilde temsil etmelerini isteyen Vali Işın, “Muhtarlarımız, devletimizin en ücra köşelerinde seçilmiş temsilcilerimizdir. Size uç beyi diyebiliriz. Bu nedenle, köylerimiz ve Özel İdaremizle son derece olumlu ve sıcak ilişkiler kurarak hizmetlerimizi kesintisiz sürdürmeye devam edelim. Muhtarlarımız, oy veren veya vermeyen tüm köylülerin temsilcisidir. Hizmeti bütün vatandaşlarımıza götürüyoruz. Sakın ola ki köyde oy verip vermediğine bakarak ayrımcılık yapmayın. Herkes bizim için mukaddes ve değerlidir. Bütün insanlarımız bizim için eşit derecede kıymetlidir. Herkese sevgi ve saygıyla yaklaşacağız. Herkese ilgi ve alaka göstereceğiz ve herkesi dinleyeceğiz. Siz seçildiniz, sabırla metanetle bu işleri yürüteceğiz. Sonuna kadar sabredip, köylerimiz için en güzel hizmetleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘SİYASİ VEYA POPÜLİST BİR YAKLAŞIMLA

HAREKET ETMİYORUZ’

Kütahya İl Özel idarenin çok iyi çalıştığını ve Türkiye’de ilk 10’a girdiğini belirten Vali Işın “Köylere hizmet götürme birliklerimiz ilçelerimizde de vardır. Bu birlikler kısa yoldan köylerimizin alt yapı hizmetlerini karşılamak için var olan birimlerdir. Onlarda güzel hizmet yapacaklardır” dedi. Köylere hizmetlerin belirli hedef ve planlama doğrultusunda yapıldığının altını çizen Vali Işın sözlerine şöyle son verdi;  “Kesinlikle siyasi veya popülist bir yaklaşımla hareket etmiyoruz. Kimin önceliğiyse ona diyoruz. İlk önceliğimiz, hizmetlerimiz oraya oluyor. Muhtarlarımız da medeni insanlar, illa benim köyüme olsun demezsiniz. Bir köyde 100 kişi varsa, bir köyde bin kişi varsa bin kişilik köye yol yapmak önceliktir. İhtiyaç sahiplerini önceliklendirerek, paramızı israf etmiyoruz, önceden belirlediğimiz hedefler doğrultusunda hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *