‘YOL YAKINKEN YANLIŞTAN AYRILIN’

592

Mavi Marmara insanı yardım gemisine yapılan saldırının cezasız kalmaması için hukuk mücadeleleri devam ederken Türkiye devleti yöneticilerinin İsrail ile başlattığı siyasi yakınlaşmaya dikkat çeken Kütahya Genç İHH Sosyal Medya ve Tanıtım Sorumlusu Ahmet Onay, “Gelin bu yanlıştan yol yakınken ayrılın.” dedi

Kütahya Genç İHH Mavi Marmara Derneği adına İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye davet edilişi, işgalci İsrail rejimi ile işbirliğini düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Kütahya Genç İHH Sosyal Medya ve Tanıtım Sorumlusu Ahmet Onay tarafından okunan basın açıklamasında Filistin topraklarının neredeyse tamamını işgal eden İsrail’in kurulduğu günden itibaren bölgedeki hak ihlallerine devam ettiği belirtti. Siyonist işgal çetelerinin sadece Filistin için değil; Türkiye için de bir güvenlik sorunu olduğunu vurgulayan Ahmet Onay, 2010 yılında insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine, uluslararası sularda yapılan hukuksuz saldırı ile 9 vatandaşın şehit edildiğini, 1 kişinin 4 yıl boyunca komada kaldıktan sonra şehit olduğunu,  56 insani yardım gönüllüsünün, ağır bir şekilde yaralandığını hatırlattı.

‘VERİLEN SÖZLER TUTULMADI’

Mavi Marmara Derneği’nin 12 yıldır süren hukuk mücadelelerinin devam ettiğini belirten Onay, bu süreçte İsrail güçlerinin Türkiye’ye, Gazze’deki ambargonun kaldırılması, Kudüs’teki Müslüman nüfusun taciz edilmesinin durdurulması, Mescid-i Aksa’daki saldırıların önlenmesi ve Filistinlilere seyahat, din özgürlüğü tanınması gibi yerine getirilmeyen onlarca söz verdiğine değindi.

Yaşanan bunca sıkıntının hesabı hala sorulmamışken bu hukuksuz saldırının üstüne, Türkiye devleti yöneticilerinin işgalci İsrail ile başlattığı siyasi yakınlaşmaya dikkat çeken Onay, siyasi yetkililere seslendi: “Türkiye tarihi mirası ve kültürü ile dünyanın bütün bölgelerine adalet ve yardım götürmüştür. Devlet geleneği olarak teröristlerle, haydutlarla ve hırsızlarla işbirliği içinde olmamıştır. İsrail’in senelerdir tüm Ortadoğu’da finanse ettiği terörü ve Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarını katlederek sergilediği şımarık tutumu görmezden gelerek, siyasi bir yakınlaşmanın daha büyük problemlere yol açacağını biliyoruz. Apartheid rejimi İsrail’in, Türkiye’nin dış politikası için bir tehlike olduğunu iyi biliyoruz. Halkın iradesini yok sayarak ve kendi vatandaşlarının hukuki mücadelesi hala devam ediyorken bu tür bir yakınlaşmanın, ülkemizdeki adalet sistemini yerle bir edeceğini iyi biliyoruz. Gelin bu yanlıştan yol yakınken ayrılın.”

‘MAVİ MARMARA YOLUNA DEVAM EDİYOR’

Hukuki mücadeleleri  hala devam ederken bu  yakınlaşmanın, Türkiye’dekii adalet sistemini de olumsuz etkileyeceğini  belirten Ahmet Onay, “Mavi Marmara’nın, Hatay’da verdiğimiz şehitlerin, Gazze’deki ablukanın, Mescid-i Aksa’ya saldırıların hesabı sorulmadan İsrail ile başlayacak bir normalleşme; sadece bölgedeki krizlerin daha da kurumsal zeminlerde karşılık bulmasına sebep olacaktır. Bizim seferimiz hala bitmedi ve Mavi Marmara yoluna devam ediyor.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *