BU PARKA ÇOCUKLAR GİREMİYOR

571

Pirler Mahallesi Rahmi Öncel Sokak’taki çocuk parkı bir inşaat firmasının parka bıraktığı atıkların işgali altında. Çocuklarının oyun hakkının elinden alındığını belirten mahalle sakinleri parkın Germiyan Sokak’taki güvenlik sorunlarının bir kaynağı olabileceğini de söyledi

‘ATIKLAR UZUN ZAMANDIR DURUYOR’

İnşaat atıklarının 15-20 günden fazla süredir durduğunu belirten mahalle sakini, Ali İhsan Gürbüz, “Maalesef çevre kirliliği oluşturuyor, bakan yok ilgilenen yok. Parkın dibi, cam kırkıları var yazık çoluğa çocuğa bir an önce pisliklerin, kaldırılması gerekiyor” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIN OYUN HAKKINI GERİ VERİN’

Daha önce de aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten bir mahalle sakini, çocuklarının oyun hakkının elinden alınmasından şikâyetçi. “Daha önce de tuğla indirmişlerdi. Bizim çocuklarımızın tek oyun alanını lütfen gasp etmelerini engelleyin” ifadelerini kullanırken parkın zeminin de zarar gördüğünü ifade etti.

‘SOKAĞA GELEN TURİSTLERE KÖTÜ REKLAM’

Yeni yapılan inşaatlar sebebiyle parkta bir ayı aşkın süredir atıklar bulunduğunu dile getiren parkın önündeki Germiyan Sokakta işletmesi bulunan bir başka şahıs, daha öncede parka makineler, tuğlalar getirildiğini belirtti.  Parkın atıklar dışında da genel olarak güvenlik sorunu yaşadığını dile getiren mahalle esnafı, “Sürekli polis şikâyetinde. Gece yeterli ışıklandırma olmadığı için sorunlu insanların uğrak noktası oluyor. Yakın zamanda kameralar konuldu ama fayda etmedi. Bu yüzden de uzun zamandır çocukların ayağı kesildi parktan bu parka çocuklar gelemiyor. Halbuki çocukların çevrede oynayacak başka yerleri de yok. Kimse ilgilenmiyor” dedi. Tarihi Germiyan Sokağına gelen turistlerin de parkın yakına park ettiğini belirten esnaf, “Bu yüzden de Kütahyamız için kötü bir görüntü kötü bir reklam.  Zaten sokakta da güvenlik sorunu var, sebeplerinden biri de bu park” dedi.

MUHTAR ÇETİNKASAP DEVREYE GİRDİ

İnşaat firmasının artıklarının sahibi firma ile görüşüp gereğini yaptıracağını belirten Pirler Mahallesi Muhtarı Zafer Çetinkasap ise Germiyan Sokak’taki güvenlik zafiyetinin bir söylenti olmadığını ifade ederek, “Bu bizim başımızda dert, kanayan bir yaramız” diyerek daha kapsamlı çözümlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *