Ziraat Türkiye kupasında elendik ama… ALNIMIZ AK BAŞIMIZ DİK

557

Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur maçında Süper Ligin güçlü takımlarından Gaziantep FK’ya konuk olan Belediye Kütahyaspor, iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen 2-0 kaybetti. Belediye Kütahyaspor’dan büyük bir övgüyle bahsedildi

Ziraat Türkiye Kupası 4’üncü tur karşılaşmasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Belediye Kütahyaspor sahaya kalede Alper Kağan Çakır, defansta Eyüp Poyraz, Önder Akdağ, İsmail Karakaş,Kadir Bilimlier, orta sahada M.Fatih Kunat, Özgür Kazar, Emrah Dağ, Metehan Mertöz, Murat Elkatmış ve ileri uçta Ertuğrul Tekşen ile sahaya çıktı.

DİREKLER İZİN VERMEDİ

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Belediye Kütahyaspor ilk dakikalarda istenilen futbolu ortaya koyamasa da sonrasında oyuna etkisini koymaya başladı. Rakip sahada daha fazla görülmeye ve ataklar gerçekleştirmeye başlayan Belediye Kütahyaspor önemli pozisyonlar üretti.  Sağdan Murat’ın ortasında Ertuğrul’un kafa vuruşunda gole yaklaşan Belediye Kütahyaspor, daha sonra soldan Özgür’ün sürüklediği topla ceza sahasına girdi, Ertuğrul’a verdi. Onun sol ayakla şutu direkten döndü. Belediye Kütahyaspor bir golü daha kaçırırken, Gaziantepspor golü buldu. 38’inci dakikada yapılan ortaya  Abdülkadir Parmak kafayı vurdu. Kaleci Alper Kağan Çakır topu çıkarmayı başardı ancak Pekhart topu ağlara göndermeyi başardı. 1-0 geriye düşen Belediye Kütahyaspor, eşitlik golü için yüklendi. Murat Elkatmış arka direkteki Özgür’e vermek yerine kaleye vurdu, kaleci topu çıkarmayı başardı. Gaziantepspor ise etkili geldiği anda uzaktan vurulan şutta top üst direğe çarparak geri geldi. Maçın ilk yarısı 1-0 Gaziantep’in üstünlüğü ile sona erdi.

HARİKA FUTBOL OYNANDI

Maçın ikinci yarısı ise büyük bir heyecana sahne oldu. Gaziantep’in yıldız oyuncuları Fıgueredo ve Maxim oyuna dahil olurken Belediye Kütahyaspor etkili oyununu sürdürdü. Maçın 60.dakikasından sonra Belediye Kütahyaspor daha atak olurken, Metehan’ın harika ters topunda Özgür altı pas önünden topu auta gönderdi ve Belediye Kütahyaspor bir golden daha oldu. Belediye Kütahyaspor’da Muhammed Enes Gök ve Niyazi Çolak oyuna girerken, Enes Gök’ün pasında Ertuğrul Tekşen yüzde yüzlük gol pozisyonunda yararlanamadı. Bu pozisyonun ardından Gaziantepspor’un ikinci golü geldi ve fark ikiye çıktı. Talha Mayhoş’un pasında Enes Gök ile bir net pozisyonu daha gole yakalayan Belediye Kütahyaspor yine golü bulamadı. Kornerden altı pasta topla buluşan Emrah’ın şutu da üstten auta gitti. 7 net pozisyonda golü bulamayan Belediye Kütahyaspor,  güzel bir oyunla ve alkışlarla kupaya veda etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *