BU TABLO GURUR VESİLESİ DEĞİL

433

SON YİRMİ YILDA SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ İNSAN SAYISI ARTTI

Son 20 yılda sosyal yardım rakamlarının artmasının sosyal yardıma muhtaç insan sayısının da arttığı anlamına geldiğine dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, bunları bir gurur vesilesi sayan hükümetin aslında üzülmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, sosyal yardım rakamlarının her geçen gün artmasının altındaki nedene değindi. Sosyal yardımlaşmanın İslam Dininin en önemli emirlerinden biri olduğunu belirten Gezgin, hükümetlerin her zaman ihtiyacı olan vatandaşların yanında olması gerektiğini vurguladı.

‘ÜZÜLMELERİ GEREK’

Hükümetin son yirmi yıl içince sosyal yardımların arttırdığını gururla anlattığına değinen Gezgin, “Ailesinde düşkün bir duruma düşmüş bir kişiye bakması için hükümetin yardım etmesini büyük bir gurur vesilesi sayıyoruz. Son 20 yıldır sosyal yardım rakamlarının artmasıyla sürekli övünen hükümet, acaba sosyal yardımların artmasının; sosyal yardıma muhtaç insanların sayısının da arttığı manasına geldiği için üzülmesi gerekmiyor mu?” sorusunu yöneltti.

Genel Başkanları Fatih Erbakan’ın konu hakkındaki “2022 yılında 11 milyon 362 bin insan gıda yardımı, 5.7 milyon hane sosyal yardım -ki bu 20 milyon insan demektir- 4 milyon haneye doğalgaz kömür yardımı almış. Bakanlın, 4 milyon haneye de elektriktik yardımı yapma kararı aldı. Bunları övünülecek bir şey gibi anlatıyorlar. Bu aslında bir itiraftır.” Yorumlarını da hatırlatan Gezgin kendi olası hükümetlerinde durumun değişeceğini belirtti.

‘SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ KİMSE KALMAYACAK’

Gezgin, “Bizler Yeniden Refah Partisi olarak yapacağımız hamleler ve icraatlarımızla insanlarımızın refahını artırıp sosyal yardıma muhtaç insanların kalmamsın gerektiğini düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *