BAŞKAN IŞIK KUMDALI’NIN İDDİALARINA SERT ÇIKTI: KIZDIRAN İDDİA!

420

2023 bütçesinin 2 milyar 802 milyon TL olarak belirlendiği Belediye Meclisi Toplantısında Başkan Işık, Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı’nın Belediye Binasına dekorasyon için 49 milyon lira ödendi iddialarına sert çıktı. İddia edilen harcamayı kalem kalem açıklayan Işık, “Gereksiz tartışmalara gerek yok” dedi

Kütahya Belediye Meclisi 4. Dönem 10. Olağan 2. Birleşim Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2023 mali yılı gider bütçesi 2 milyar 802 milyon TL, gelir bütçesi 2 milyar 447 milyon TL olarak belirlendi. 255 milyon TL net borçlanma ile bütçe denkliğinin sağlandığı ifade edildi.

DEKORASYON HARCAMASI İDDİASI

Kütahya Belediye Meclisi Toplantısında Kütahya Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi belirlendi. Bütçe oylanırken söz alan Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı, Kütahya Belediyesi Binasında yeni dekorasyonlar için 49 milyon lirasının harcandığı iddiasında bulundu .

‘YANLIŞ KONUŞUYORSUNUZ’

Kumdalı’nın sözleriyle kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Belediye binasında dekorasyon için para falan harcanmadı. Ölçülü konuşalım. Gereksiz tartışmalara gerek yok. Söyledikleriniz içinde hiçbir doğru yanı yok” şeklinde konuştu. 

Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçesinde 49 milyon TL’lik harcama dökümünü kamuoyuna kalem kalem açıklayan Başkan Işık, “16 milyon 348 bin TL’si taşıt alımı 5 milyon TL’si bakım onarım, 12 milyon TL’si şirket personel maaşı, 1,8 milyon TL’si memur ve kadrolu işçi maaşı, 11 milyon TL’ si akaryakıt, 1.4 milyon TL’ si cenaze araçları kullanıldı” ifadelerini kullandı.

BÜTÇE 2 MİLYAR 802 MİLYON

Görevi devraldıklarında 280 milyon lira olan bütçeyi 10 kat artırarak 2 milyar 802 milyon Türk Lirasına çıkardıklarını ifade eden Başkan Işık, “Farklı bir yoruma gitmeye gerek yok. Biz bu şehrin parasını bu şehrin insanlarına harcıyoruz” dedi.

‘ŞOV MU YAPIYORSUNUZ!’

Bağımsız Belediye Meclisi Üyesi Ruhsen Kumdalı’nın meclis toplantısından önce sosyal medyadan soru önergesi paylaşmasının usule uygun olmadığını ifade eden Başkan Işık, “Kütahya Belediyesi’nde usule uygun hiçbir soru cevapsız kalmamıştır. Ancak meclis üyesi meclise gelmeden sosyal medyadan soru önergesi paylaşamaz. Şov mu yapıyorsunuz.  Burası bir devlet kurumu. Her şey usule uygun olacak.” dedi.

Bütçenin daha önce meclisin kabul ettiği performans programına uygun olarak hazırlandığına dikkat çeken Başkan Işık, “Usulüne uygun bütçemiz tasarlanmış ve son drece makul bir bütçe olarak önümüzdedir” dedi. Kaliteli hizmeti ile tarihe not düşecek bir belediye olduklarını vurgulayan Başkan Işık, Kütahya Belediyesi’nin bu emaneti taşıdığı sürece, en hassas biçimde hizmet vermek için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

‘AYNI ACI GÜNLERİ YAŞAMAYACAĞIZ’

2023 bütçesinin kredi ile borçlanma öngörmesinin sebebini de açıklayan Işık, “Çünkü önceki yıllarda hem kredi çekme limitimizin olmaması, hem kredi faiz oranlarının enflasyon oranlarının üstünde olması dolayısıyla bu belediye sizlerin de desteği ile kredi çekmeyi uygun görmedi. Ama şu anda enflasyonun faiz oranlarının çok üstünde olduğu bir dönemde kredi kullanımı şehrin menfaatine. Zaten şu an 700 milyon TL’ye yakın kredi limitimiz var. Bunun bir kısmını kullanarak hizmete dönüştüreceğiz. Kredi yetkisi aldık diye hemen yarın gidip kredi çekecek değiliz. Öz sermayemiz yetiyorsa neden kredi çekelim ki.  Beklenenin üzerinde bir harcama yaparsak yatırım sermayemizden kısmadan taahhüt ettiğimiz hizmetleri yerine getirelim diye bu borçlanma ön görülmüştür.” Dedi. Belediyeyi bir yıllık gelirinin iki buçuk katı borçla devraldıklarını ifade eden Işık, şu an muhtemel kredi borcunun gelirin yüzde 12’si ile olacağını ifade eden Meclis üyelerine o günlerin acısı ile aynı şeylerin yaşanmayacağını belirtti.  

KÜTAHYA BELEDİYESİ

TAŞINMAZ ZENGİNİ

Göreve geldiğimizden bu yana 2 milyon metrekare civarında kamu arazisi belediyenin taşınmazına dönüştürdüklerini dile getiren Işık, “Sattığımız 260 bin ya da 160 bin metrekarelik bir taşınmaz bunun yanında hiçbir şeydir. Bu belediye taşınmaz açısından çok zenginleşti. Kimseye verilemeyen büyüklükte kamu arazilerini biz parasını verdik aldık. Buraları arsaya dönüştürüp satıp şehrin yararına kullanacağız. Şükürler olsun bu belediye taşınmaz zengini denilecek kadar artırdı.” Dedi.

‘TEKERLEKLER ÇUKURA DEĞMİYOR’

Fen İşleri Müdürlüğünün alanındaki uzmanlığına da değinen Işık, “2 yıllık pandemide şehrin altyapısının yüzde 80 ‘i değişti. Kütahya gelenler dönüşte bize yazılı sözlü bize tebriklerini bildiriyor. Kütahya’ya girişimizden çıkışımıza kadar aracımızın tekerleği çukura değmedi diyor.” Şeklinde konuştu.  Sosyal yarım işleri müdürlüğümüzün bütçesinin 11. 3 milyon TL’ye çıktığına da değinen Işık,  Yüzde 100’e yakın artmıştır. Daha da artıracağız. Vatandaşımızın talebi olduğu sürece bu yapacağız. Kütahya Belediyesi’nin sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan belediyelerden biri olduğunu vurgulayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğin devam edeceğini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *