MURAT DAĞI’NI YEDİRMEYELİM

421

Altın tacirlerinin Bin 450 metre rakımda sıcak ve soğuk suyun aynı anda çıktığı tek dağ olan Murat Dağı’na yine dadandığını dile getiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “100 binlerce ağacımızı katlederek ormanı siyanüre bulayacaklar. Bölge halkı adına haykırıyorum. Bu eşsiz doğa harikasını yedirmeyelim.” Dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisi adına söz alarak turizm konusunda Kütahya hakkında bir çok konuyu gündeme getirdi.

Ayasofya camii, Türkiye için İslam için coğrafyası için ne kadar önemli ise,  Kütahya’da da bu denli önemli bir değerimiz daha olduğuna değinen Ahmet Erbaş, “Merhum Ahmet Yakupoğlu hocamızın büyük eseri çinili cami, bu caminin komple içi ve dışı çinidir ve bunun dünyada başka bir örneği yoktur.”

‘KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İLE ORTAK YAPILSIN’

Rahmetli Yakupoğlu hocamız bütün mirasını Dumlupınar Üniversitesi’ne bırakmıştır. Bu camimiz maalesef dört yıldır restorasyon bekliyor. Ve maalesef ki zemini kaymaktadır. Tabi üniversitenin kısıtlı imkanlarıyla rektörümüz bir şeyler yapmak istiyor. Ama dört yıldır ibadete kapalı, Türkiye’nin ve dünyanın incisi bir camiden bahsediyorum. Bu caminin restorasyonunu mutlaka kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üstlenip üniversite ile beraber ortaklaşa gerçekleştirmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Aizonai  Antik Kenti’ne  ve Tavşanlı Höyük Kentine verilen destekler için Bakanlığa teşekkürlerini sunan Erbaş, Desteklerin daha da artmasını beklediğini Aizonai’deki bulgular ve Tavşanlı’daki bulguların insanlık tarihi için yeni bir sayfa açacağına inandıklarını belirtti. 2023’te faaliyete geçecek olan arkeoloji ve maden müzesini, Kütahya ve Gediz halk kütüphanelerini ve Yüzbaşı Şekip Efendi şehitliği projesini de çok önemsediklerini dile getiren Ahmet Erbaş, 1490 yılında Şaphane’ye yapılan Koca Seyfettin Camii ile M.S. 8. yüzyılda yapılan 12 burçlu Kütahya kalesi ve halk arasında Dönenler Camii olarak bilinen mevlevihane tadilatları için teşekkür etti. 

2KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ KÜTAHYA’DA DA YAPILMALI’

Eğer bugün bağımsız bir devletten ve vatandan bahsedebiliyorsak, Gazi meclisin çatısı altında konuşma yapabiliyorsak bunun mihenk taşının 100 yıl önceki Büyük Taarruzda ve Dumlupınar’da elde edilen zafer olduğunu açıklayan Erbaş, “2022’de zaferin 100. yıl kutlamalarında bu farkındalığı yarattınız,  şimdi de 2023’te kültür yolu festivali yapacağınız illerden birisi de mutlaka ve mutlaka Kütahya olmalıdır. Ayrıca her yıl yapılan Domaniç şenlikleri yani Hayme ana dediğimiz Ertuğrul Gazi’nin annesi için yapılan törenlerin de bakanlığımız tarafından deruhte edilmesini istiyoruz.” Dedi.

100 BİNLERCE AĞAÇ KATLEDİLECEK

Gediz’de bulunan Murat Dağı’nın Bin 450 metre rakımda sıcak ve soğuk suyun aynı anda çıktığı yurdumuzdaki tek dağ olduğunu dile getiren Erbaş, “Hayatlarında bir ağaç dahi dikmeyen kapitalist altın tacirleri yine Murat Dağı’na dadandılar. 100 binlerce ağacımızı katlederek ormanı siyanüre bulayacaklar. Buradan çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımıza da sesleniyorum, Yalnızca seslenmiyorum,  bölge halkı adına haykırıyorum. Bu eşsiz doğa harikasını yedirmeyelim.” Dedi

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *