KENTSEL DÖNÜŞÜM 540 GÜNDE TAMAM

310

Kütahya’nın kangren haline gelmiş sorunlarına çözüm bulduklarını ifade eden Başkan Işık, “Bundan sonra kim gelirse gelsin Kütahya, kabuğunu kırmış, göç vermeyen, gençlerini kendi şehirlerinde doyurabilen bir il olacak” dedi. Başkan Işık, kentsel dönüşüme dahil olan ili mahallede 540 gün içinde konutların tesliminin yapılacağını belirtti

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Meltemle Zirvedekiler Programının Kütahya bölümünde 2023 vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu. 1 yıllık bütçesinin 2 buçuk katı borçla aldıkları Kütahya Belediyesinin tüm borçlarını ödediklerini ifade eden Başkan Işık, “1 milyar TL’nin üzerinde yüzde 95,5’i açık ihale gerçekleştirdik. Geçmiş dönemdeki ihale sorunları geride kaldı. Sosyal barışı sağlık bu kapsamda birçok örnek proje geçekleştirdik. Kütahya’da herkes birbirine selam verir hale geldi” dedi.

‘KİM GELİRSE GELSİN

ŞEHİR KABUĞUNU KIRDI’

Kütahya’da göçü durdurarak şehri yatırımcı için şehri cazip hale getirmek hedefiyle nüfusu gençleştirdiklerini vurgulayan Başkan Işık, “Şu anda yatırımcı akını haline gelen bir şehre dönüştük. Sporu ve sporcuyu destekledik. Bunlar Kütahya’nın kangren haline gelmiş sorunlarıydı. Bundan sonra kim gelirse gelsin Kütahya kabuğunu kırmış, artık göç vermeyen gençlerini kendi iline doyurmuş bir olacak” ifadelerini kullandı.

‘SANAYİ ALANI 1 ANDA 12-13 MİLYON BÜYÜDÜ’

Merkezdeki 1. OSB’ye 2 buçuk milyon metrekare, 2. OSB’ye 2 milyon metrekare genişleterek imar düzenlemesini yaptıklarını dile getiren Işık, Ayrıca 1 milyon 150 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesini oluşturduklarını ifade etti. Zafer OSB’de ise 8 milyon metrekare genişleme sağlandığına değinen Işık, Kütahya’da toplamda bir anda 12-13 milyon metrekarelik sanayi alanı oluştuğunu belirtti. Işık, birkaç yıl içinde bu alanların tamamının sanayi iş yerleri ile dolacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde gelinen aşamaya da dikkat çeken Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı “4 mahallemizin ikisinde 500’er konutluk kentsel dönüşüm başladı. TOKİ imalatlara başladı. 540 gün içinde konutların teslimatı 2023 yılı sonu itibariyle konutların teslimi yapılacak.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *