TOPRAK ANA ROMANINI TOPRAKTA YAŞADILAR

452

Cengiz Aytmatov’un Toprak Ana Romanını okuyan Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri romanı, çiftçi ve çobanlarla sohbet ederek değerlendirdi. Etkinlik sırasında Yalnızsaray Köyünde çekim yapan Çiftçi TV belgesel ekibi, öğrencilerden etkilenerek Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi’nde çekim yaptı

Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, “Millî Eğitim Bakanlığı Okuyorum, Yazıyorum Projesi” kapsamında Cengiz Aytmatov’un Toprak Ana Romanını Aslanapa ilçesi ve Yalnızsaray Köyünde değerlendirdi. Romanı, çiftçi ve çoban hayatını olması gereken mekânlarda değerlendiren öğrenciler çiftçi ve çobanlarla sohbet etti. Çiftçilerin tarla başında toprak ekimi hakkında sunum yaptığı etkinlikte, çiftçilere ve çobanlara sorular sordu.

SÜRPRİZ TESADÜF

Tarladaki buğdayın ekiminden hasadına, ağıldaki oğlağın doğumundan beslenmesine kadar birçok konunun konuşulduğu etkinliğe, tesadüfen karşılaşılan Çiftçi TV belgesel ekibi de dahil oldu. 9 yıldır arazide çekim yaptığın ifade eden Çiftçi TV ekibi, ilk defa bir okulun grup halinde çiftçiliğin ve çobanlığın tüm süreçlerini merak etmesini şaşkınlıkla karşıladı. Öğrencilerinin yetiştiği okulu merak ettiklerini ifade eden Çiftçi TV belgesel ekibi, sonrasında Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi’ne gelip çekim yaptı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *