‘MAĞDURUN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM’

403

UTANÇ DAVASININ İLK DURUŞMASINA KÜTAHYA BAROSU AVUKATLARI DA KATILDI

6 yaşında zorla evlendirilen ve yıllarca cinsel istismara maruz kalan H.K.G’yi, mücadelesinde yalnız bırakmayan Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu avukatları, kadına şiddet ve çocuk istismarı mağdurlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda 6 yaşında zorla evlendirildiği ve yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkan H.K.G.’nın kan donduran ifadeleri Türkiye gündemine oturmuştu. Günlerce gündemden düşmeyen utanç davasının ilk duruşması dün başladı.

TÜRKİYE AYAĞA KALKMIŞTI

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu da kamuoyunda büyük bir infial uyandıran ve 6 yaşından beri birçok hak ihlali ve istismara maruz kalan H.K.G ’nin İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasına olarak katılma talebinde bulundu.

Kamuoyunun yakından takip ettiği duruşmaya Baro Başkan Yardımcısı Av. Eda Eğmir Yüceer, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Esin Özak Sezengöz, Komisyon Üyeleri Av. Başak Koçak Acar, Av. Tuğba Oktay Bozat, Av. Sevil Şentürk Öztürk, Av. Harika Eryiğit Aslan ve Av. Sümeyye Nur Gencer katıldı.

‘YÜREĞİNİZE SAĞLIK’

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu avukatları kadına şiddet ve çocuk istismarı mağdurlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten açıklamada bulundu. Kütahya Barosu avukatlarına Kütahyalı vatandaşlardan da destek geldi. Sosyal medyaya yansıyan yorumlarda Kütahyalılar “yüreğinize sağlık” diyerek mağdura ve hak savunucularına desteklerini belirtti.

Çok sayıda avukat, gazeteci, kadın ve çocuk hakları savunucusunun katıldığı davanın; soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamesinde, sanık Kadir İ’nin “nitelikli cinsel saldırı” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya G. ve Fatıma G’nin de “çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması isteniyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *