“İLK EVİM, İLK İŞ YERİM PROJESİNDE” KURA HEYECANI

469

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında Kütahya Merkez, Gediz, Simav, Tavşanlı ilçelerinde inşa edilecek 2 bin 280 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Vatandaşların heyecanına ortak olan Vali Çelik, konutların Kütahya’nın tarihi ve kültürel dokusuna uygun inşa edileceğini belirtti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında inşa edilecek konutların ilk kura çekimi Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirilen ilk kura çekimine, Vali Ali Çelik, Kütahya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ev sahipliği için başvuru yapan vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve TOKİ tarafından hazırlanan kısa filmin izletilmesiyle başlayan kura çekiminde, Kütahya Merkezde 685, Gediz’de 200, Simav’da 100, Tavşanlı’da 448 sosyal konut projesine başvuruda bulunan ve çekilen kurayla belirlenen hak sahiplerinin isimleri okunarak sahnedeki ekrana yansıtıldı.

“2 BİN 280 KONUT İNŞA EDİLECEK”

Yaşanan heyecana ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali Ali Çelik, “2 bin 280 konutumuzun 10 tanesi merkez ilçe ve diğer ilçe merkezlerimizde, 4 belde belediyemizde olmak üzere 14 yerleşim yerinde inşa edilecek sosyal konutların hak sahipleri iki gün boyunca düzenlenecek kura çekimiyle belirlenecek. Hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“ÜLKEMİZİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜN BİR PARÇASI OLARAK SONUÇLANACAK”

Sosyal konutların büyük bir kentsel dönüşümün parçası olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Konut; temel anlamıyla barınma, bir anlamıyla da güvenlik. Konutların bize sağladığı en büyük avantaj olan barınma, ihtiyaçların karşılanması aynı zamanda da depreme dayanıklılık kapsamında ülkemizin kentsel dönüşümünün bir parçası olarak sonuçlanacak. Ülkemiz için çok büyük bir proje. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ çalışanlarına ve emeği geçen herkese ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“KENTİN DİNAMİKLERİNE VE GEÇMİŞİNE UYGUN İNŞA EDİLECEK”

Proje kapsamında yapılacak konutların Kütahya’nın tarihi ve kültürel dokusuna uygun inşa edileceğini altını çizen Vali Çelik, “İnşallah TOKİ’nin yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü bu proje ve şehirlerimizin yeniden inşa edilmesi, inşa edilirken de insanın yaşamak istediği, sosyal-kültürel dokuyu bozmadan, mahalle kültürünün bir parçası olarak kentin dinamiklerine ve geçmişine uygun olarak devam etmesi büyük mutluluk. Depreme dayanıklı evlerin inşa edilmesi de güven içinde yaşamanın da en büyük sonucu” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA’DA 5 MİLYAR YATIRIM YAPILDI”

Kütahya’da 15 bine yakın sosyal konut projesi TOKİ tarafından inşa edildiğini dile getiren Vali Çelik, “5 milyar yatırım yapıldı. TOKİ tarafından inşa edilen 15 bin konuttan 11 bini teslim edildi, diğerlerinin yapımı devam ediyor. Bugün bu yatırımlara ilave olarak 2 bin 280 konut daha inşa edilecek. Hak sahipliğini kazanamayan hemşehrilerimizin de ev sahibi olma arzusu hız kesmeyen TOKİ yatırımlarıyla inşallah karşılık bulacaktır” şeklinde konuştu.

Programda birer konuşma yapan Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında yapılacak kura çekiminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *