GÜN BİRLİK ZAMANI

459

  Değerli okurlarım, gün birlik dirlik, dayanışma ve dua zamanı.  Malum ülkemiz 6 Şubat sabahı büyük bir felaket yaşadı. Bu buz gibi soğuk havada yüreğimiz yanıyor. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen  7.4 şiddetindeki deprem çok sayıda binanın yıkılmasına, yaralanmalara ve ölümlere neden oldu. Sabaha yakın meydana gelen deprem ölü ve yaralıların artmasına sebep oldu.

  Can ve mal kaybına yol açan bu gibi durumlarda her türlü siyasi mülahazaları bir yana iterek afeti yaşayan, yürekleri yanan, bu kış günlerinde soğuk havanın ve depremin korkusuyla titreyip duran afetzedelerin yardımına koşmalıyız, onları sarıp sarmalamalıyız. Deprem felaketini yaşayan vatandaşlarımıza maddi ve manevi yardımlarda bulunmalıyız, yaralarına merhem olmalıyız, acılarını paylaşmalıyız.

 1970’de Gediz, 2011’de Simav depremlerini yaşayan biz Kütahyalılar deprem acısının ne olduğu bilenlerdeniz. Dayanışmanın ve yardım eli olmanın önemini bilen ve yardım sever bir şehir olarak bilinen bu şehir her zaman olduğu gibi yine afetzedelerin yardımına koşacak maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyecektir.

Çok büyük bir coğrafyada hissedilen deprem yıkımlara, can kayıplarına ve yaralanmalara sebep oldu. Devletin bütün kurumları seferber olarak daha fazla can kaybı olmaması için deprem bölgelerine intikal etti. Vatandaş olarak bizimde yapmamız gerekenler var. Kanımızla, malımızla ve dualarımızla kardeşlerimizin yanında olmalıyız.

 Depremde ölen kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dileğiyle Allah her türlü afetten hepimizi korusun temennisiyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *