‘KARDEŞ İLÇELER İÇİN YARDIMA KİLİTLENDİK’

255

Altıntaş’ın iki kardeş ilçesi Hatay Belen ve Arsuz için Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak harekete geçtiklerini ifade eden Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, “Halk Eğitim Merkezimizde kışlık giyecek hazırlanıyor, kendi envanterlerimizdeki yatak ve battaniyelerimizi gönderdik. Öğretmenlerimiz de deprem bölgesi için yola çıkacak” dedi.

ALTINTAŞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

HAREKETE GEÇTİ

Günlerdir tüm Türkiye’nin kalbini birlikte attıran deprem bölgesine ülkenin her yerinden olduğu gibi Kütahya’dan da çok sayıda yardım yollanıyor. Depremzedeler için Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti.

Toplanan yardımlara dair açıklamalarda bulunan Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kaymakamlığımız vasıtasıyla ilçedeki vatandaşların desteği ile yardımlar topluyoruz. Tırlara yaklaşık 20 koli kaban çocuk kabanı, botu yüklendi. Bir günde toplanan nakdi yardımlarımız ise 40 bin TL’yi aştı” ifadelerini kullandı.

‘ACİL İHTİYAÇLARI BELİRLEDİK’

Bakanlığın çok faydalı bir çalışma ile Altıntaş’ı Hatay’ın iki ilçesi ile kardeş ilçe ilan ettiğini belirten İsmail Güven, “Hatay’dan iki ilçe ile kardeş ilan edildik Kütahya olarak oralara yardımları göndereceğiz.” Dedi. Altıntaş’ın kardeş ilçeleri Belen ve Arsuz ile iletişime geçtiklerini dile getiren Güven, “Oranın ilçe milli eğitim müdürü ile de görüştüm ihtiyaçlarını sordum. Ekmek ve su ihtiyacı olduğunu söylediler en önemli ihtiyaç oymuş. Bu yüzden ilk etapta onları hazırladık” Dedi.

Altıntaş Halk Eğitim Merkezinde depremzedeler için polar eşofman takımları, polar kazaklar dikildiğini açıklayan Güven, “Onun haricinde öğretmenlerimiz burada spor salonunda oluşturulan yardım koordinasyon merkezimizde çalışıyor. Okullar tatil edilince gönüllü olarak geldiler.” Dedi.

Hatay Nurdağı’na 15 kişilik bir öğretmen ekibi göndereceklerine de değinen Güven, öğretmenlerin depolardaki malzemeleri tasnife yardımcı olacağını vurguladı.  

‘MÜCADELE DEVAM EDECEK’

Türkiye’nin her yerinde her tarafta büyük bir mücadele olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyleyen Güven, şu ifadeleri kullandı:  “Yaklaşık olarak 80 tane yatak gönderdik. 150 ye yakın battaniye gönderdik. Bunlar bizim kendi envanterimizde olan malzemelerdi. Bir tırı doldurduk. Ne diyeyim ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak kaymakamlığımız bünyesinde elimizden geleni yapıyoruz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *