MOBİL TARHANA ÇORBASI ARACI  HİZMET VERMEYE BAŞLADI

381

Kış günü soğuktan etkilenen depremzedeler için deprem bölgesine Mobil Tarhana Çorbası aracı gönderen Gediz Belediyesi sıcak tarhana çorbası dağıtmaya başladı.

Gediz ilçesinden deprem bölgesine gönderilen mobil tarhana aracı hizmet vermeye başladı.
Gediz’den Hatay’a gönderilen 3 adet mobil tarhana aracı depremzedelere ve arama kurtarma çalışması yapan vatandaşları sıcak tarhana çorbası dağıtmaya başladı.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak “Allah yar ve yardımcımız olsun. Bir nebzede olsa içleri ısıta bilirsek ne mutlu” şeklinde konuştu.

5 kişilik ekip tarafından deprem bölgesinde farklı noktalarda tarhana çorbası dağıtan Gedizliler bir nebze de olsa depremzedelerin içini ısıtmaya çalışıyorlar.
Kış günü soğuktan etkilenen depremzede kardeşlerimiz için bölgede Mobil Tarhana Çorbası dağıttıklarını söyleyen ekip üyesi Hasan Yörür, “Hatay’ın girişinde Opet bayi yanında öncelikle Serinyol mahallesi halkı için ve yardıma gelen bütün vatandaşlarımıza tarhana servisine başladık. Gedizli vatandaşlarımız tarafından toplanan tarhanaları 24 saat boyunca sıcak bir şekilde buradaki insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.

EKİPLER ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Deprem bölgesine giden Kaymakamlık, Belediye ve Madenci Arama Kurtarma Ekipleri, enkaz altında kalan afetzedeleri sağ salim çıkarmak için çanla başla mücadele ediyor.
Arama kurtarma ekiplerinin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Akçadurak, “Ülkemizin birçok bölgesinden arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, Gediz olarak gönüllü Arama Kurtarma Ekiplerimiz yaşanan büyük depremin hemen ardından bölgeye ulaşarak enkaz altında kalan afetzedelerimize ulaşmak için canla başla mücadele ediyorlar. Dualarımız vatandaşlarımızın sağ salim kurtulması” dedi.
‘Gün birlik günü’ çağrısını yineleyen Başkan Akçadurak, yaraların el birliğiyle sarılması için çalıştıklarını belirterek, “Yaralarımızı hep birlikte sarmak için depremzede vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

3.MOBİL TARHANA ARACI YOLA ÇIKTI

Soğuk kış gününde bir nebze de olsa yaraları sarmak isteyen Gediz Belediyesi soğuktan etkilenen depremzedeler için bölgede sıcak tarhana çorbası dağıtacak olan”3.Mobil Tarhana Aracı’nı da yola çıkardı. Gediz’den, deprem bölgesine giden 130 kişilik maden arama kurtarma ekibinin ardından 35 kişilik




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *