KÜTAHYA’YA GELEN DEPREMZEDELER ‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ!’

215

Kütahya’ya gelen depremzedeler için açıklamada bulunan Kütahya Valiliği, 581 depremzedenin Kütahya’da barınma merkezlerine yerleştirildiğini açıkladı. Depremzedelerin devlet yardımlarından faydalanması için yapması gerekenler de belirtildi.

Hepimizi derinden sarsan deprem felaketi sonrası, ilimize gelen depremzede vatandaşların konaklama ve barınma ihtiyaçları için yer tahsisleri Kütahya Valiliği tarafından yapıldı.

Kütahya Valiliği Kütahya’ya gelen depremzedeler “Yalnız Değilsiniz!” mesajıyla bilgilendirmelerde bulundu.

Kendi imkanları ile ilimize gelen depremzede vatandaşların, Kütahya Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü ile iletişim kurmaları gerektiği belirtildi. Vatandaşlar, “0.274 223 69 93 Dahili: 2120-2123” numarası ya da; “0.539 840 80 30” nolu Whatsapp ihbar hattı ile mesaj yolu ile iletişim kurabilecek.

Açıklamada 581 depremzedenin Kütahya’ya geldiği ve barınma merkezlerine yerleştirildiği ifade edildi.

İLİMİZE GELEN DEPREMZEDELER NE YAPMALI?

İlimize gelen depremzedeler izlemesi gereken adımlar da şöyle açıklandı: “Kendi imkânları ile veya tahliye noktasında tahsis edilen araçlarla afet bölgesinden ayrılan vatandaşlarımızın barınma ve yardım sıkıntısı çekmemesi İçin İlimizde belirlenen noktalara bildirim yapmaları gerekmektedir.”

“Bildirim esnasında, afetzedelerin durumunu gösterir bir belge talep edilmesi söz konusu değildir; başvuru sonrasında da AFAD tarafından herhangi bir belge veya kart düzenlenmemektedir.”

SOSYAL YARDIMLARDAN FAYDALANABİLİRSİNİZ

Kendi imkanlarıyla tahliye noktalarına başvuru yapmadan ayrılmış olanlar, Kütahya Valiliği Açık Kapı Şübe Müdürlüğüne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakflarına başvurmaları halinde, ikamet durumlarına bakılarak kaydı yapıldıktan sonra belirlenen barınma alanlarına yönlendirilecekler ve sosyal yardımlardan faydalandırılacaklardır.

Kendi imkânlarıyla ile barınmasını temin etmek isteyenlerin, sosyal yardımlardan yararlanmak için; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 30 Ağustos, Meriç Sk. No:9 Kütahya (Bengisu Sosyal Tesisleri Karşısı) adresinde ve 0.274 223 26 48 nolu numaradan ulaşmak mümkün.

Bu sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi, ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, AFAD ve Kütahya Valiliği’nce yapılan açıklamalara itibar etmesi önem taşıdığına vurgu yapıldı.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *