‘BİR FATİHA BİLE OKUYAMADIK’ DİYENLER ADINA HATİM YAPTIK

352

Depremin en ağır yaşandığı Hatay’da görev yaptıklarını belirten Kütahya İl Müftülüğü Şube Müdürü Gürsel Bayram, “Deprem şehitlerimiz için bir Fatiha bile okuyamadık diyenler adına ve tüm şehitlerimiz için din görevlileri arkadaşlarımızla birlikte hatim okuyarak duasını yaptık.” Şeklinde konuştu

Kütahya İl Müftülüğü personeli deprem bölgesinde nöbetleşe sürdürdükleri görevlerini tamamlayarak diğer ekibe görev ve hizmetlerini teslim edip Kütahya’ya dönüyor.

41 kişilik merkez ekibi ile şehre dönen Kütahya İl Müftülüğü Şube Müdürü Gürsel Bayram, depremin en ağır yaşandığı Hatay’da görev yaptıklarını belirtti.

‘2 MESCİD HAZIRLANDI’

Kütahya Müftülüğü olarak, asrın felaketi diye nitelendiren ve ülkemizin güneydoğu bölgesinde birçok ilinde ağır yıkımlara ve can kaybına sebep olan deprem felaketi dolayısıyla 5 gün Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremzedelere hizmet etme imkanı bulduklarını ifade eden Bayram, “Öncelikli olarak stadyum çadır kentinde kadın ve erkeklere ait 2 mescidi hazır hale getirerek depremzedelerin hizmetine sunduk. Çamlık çadır kentinde ahşaptan yapılan ve yaklaşık 100 kişiye hizmet edebilecek olan portatif mescidimizin yapım aşamasının sonuna geldik cuma gününe kadar hazır olacak inşallah” ifadelerini kullandı.   

‘TEVECCÜHLE KARŞILANDIK’

Depremde yakınlarını kaybedenlerin geride kalan ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunarak Kur’an-ı Kerim okuduklarını belirten Bayram, “Yaptığımız çeşitli ziyaretlerde depremzedelerimiz yakınları için, felaketin ilk günlerinde deprem şehitlerimiz için bir Fatiha bile okuyamadık diyenler adına ve tüm şehitlerimiz için din görevlileri arkadaşlarımızla birlikte hatim okuyarak duasını yaptık. Mahalle ve Köy ziyaretinde bulunarak manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinde bulunduk. Her gittiğimiz yerde memnuniyet ve teveccühle karşılaştık” şeklinde konuştu.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *