‘BİLİMİN VE TEKNİĞİN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ’

202

Kütahya İl Özel İdaresi’nin Türkiye genelinde parmakla gösterilen Özel İdarelerden bir tanesi olduğunu belirten Vali Vekili Mustafa Güney, ülkemizin yaşadığı her beş yüz yılda bir görülen büyüklükteki depremden ders çıkarmamız gerektiğini ifade etti. Güney, “Bilim ve teknik neyi gerektiriyorsa onları yapacağız.” dedi

Ramazan Bayramı sonrası resmi tatilin sona ermesinin ardından İl Özel İdaresi personeli bayramlaştı.

Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlara ulaşmayı dileyen Yol-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ali Okçu, “Yaşadığımız deprem acısı sonrası ülke olarak yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. 50 gündür Sayın Valimiz başta olmak üzere Genel Sekreteriniz, Genel Sekreter Yardımcılarımız, İşçi ve memur arkadaşlarımız deprem bölgesinde yaraların sarılması için canla başla çalışıyorlar.” dedi.

Buruk bir bayramın geride kaldığını kadir şinas milletimizin destekleri ile bugünlerin atlatılabileceğini ifade eden Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Enes Karadaş personelin bayramını tebrik etti.

‘TARİHE GEÇECEK ÇALIŞMALARA İMZA ATTINIZ’

Bayramlaşma programında konuşan Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak; “Geçen yıl Kastamonu Bozkurt bu yıl Hatay’da gerçekten afetlerde tarihe geçecek özverili çalışmanın altına imza attınız. Sayın Valimizin önderliğinde Kütahya olarak bundan yüzyıl önce Çanakkale de ortaya konulan iradeye benzer bir çalışma örneği gösterdiniz sizinle ne kadar gurur duysak ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah bundan sonra böyle bir afeti memleketimiz bir daha yaşamaz. dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Ercura; “Bildiğiniz üzere Musa Yılmaz Başkanımızın aday adaylığından sonra bu görev bize tevdi edildi. Sizlerle toplu halde ilk defa beraberiz ama bundan sonra da özellikle sahada hep beraberiz. Sayın Valimizin koordinesinde çok güzel çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların devam edeceğine olan inancımız tamdır.” dedi.

“KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ PARMAKLA GÖSTERİLİYOR”

Demokrasiye inan birisi olduğunu vurgulayan Vali Vekili Mustafa Güney, “Konuşmalarımın çoğunluğu Demokrasi üzerinedir. Özel İdareler Anayasamızda yerel demokrasi, yerel yönetimler olarak sayılır. Kütahya İl Özel İdaresi Türkiye genelinde parmakla gösterilen Özel İdarelerden bir tanesidir. Deprem bölgesinde her beş yüz yılda bir böyle büyük depremler yaşanmış. Buradan çıkaracağımız ders yapacağımız ve yapmamız gereken işi en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Yaptığımız bina da yaptığımız yol da daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bilim ve teknik neyi gerektiriyorsa bundan sonra inşallah onları yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali Vekili Mustafa Güney, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Yol-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Ali Okçu, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Enes Karadaş, Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Eracar, konuşmaların ardından İl Özel İdaresi personeliyle tek tek bayramlaştı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *