‘GURBETTEKİ ÖĞRENCİ ANNE KOKUSU DUYACAK’

524

DPÜ’de Anne Kalbi Lavanta Bahçesini açılışında konuşan Rektör Kazım Uysal, “50 bin öğrencimizin yüzde 99’u gurbette, istedik ki anne kokusunu alabileceği bir bahçe oluşturalım. Adına Anne Kalbi Lavanta Bahçesi dedik. Öğrencilerimiz bu lavanta bahçesinde annesini hatırlayacak ve kokusunu alacak” şeklinde konuştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesinde Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen Anne Kalbi Lavanta Bahçesi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Rektörlük binası yan bahçesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, rektör yardımcıları Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Şahmurat Arık, Genel Sekreter Yusuf Çetin, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce, Anne Üniversitesi mezunu olan anneler, dekanlar, akademik personel katıldı.

‘KAMPÜSÜ DAHA ANLAMLI

HALE GETİRMEK İSTİYORUZ’

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi: “Çok değerli anneler ve sevgili arkadaşlarımız, hepiniz hoş geldiniz, Anne Üniversite başlatmıştık, bir iki kere mezun verdik. Şimdi o mezunlarımızın aramızda olması bizi mutlu etti. Üniversitemiz kampüsü dünyada önemli kampüslerden biri haline geldi. Yeşil kampüs kategorisinde üniversitemiz 273. Sırada yer aldı. Biz bu kampüsü daha anlamlı hale getirmek istiyoruz. Bu sene 100.000 fidan diktik ve depremzedelerimize bağışladık. 50 bin öğrencimiz var, bu öğrencilerimizin %99’u gurbette, istedik ki anne kokusunu alabileceği bir bahçe oluşturalım. Bu sebeple bu bahçeyi oluşturduk ve adını Anne Kalbi Lavanta Bahçesi dedik. Öğrencilerimiz bu lavanta bahçesinde annesini hatırlayacak ve kokusunu alacak. Bu bahçeyi anneler günü vesilesiyle annelerimize hediye ettik.”

REKTÖR UYSAL ŞİİR OKUDU

Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın konuşmasının ardından Anne Kalbi Lavanta Bahçesi açılış töreni gerçekleştirildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Prof. Dr. Uysal ayrıca Anneler Günü’ne hitaben yazmış olduğu Annem adlı şiirini okudu.

Etkinlik katılımcılara lavanta fidesi ve kesesi hediye edilmesinin ardından sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *