‘1 MİLYON METREKARE YEŞİL ALANI KÜTAHYA’YA KAZANDIRDIK’

220

Halk arasında Maltepe Parkı olarak Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı’nın açılışında 1 milyon metrekare yeşil alanı şehre kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Işık, “3 milyon 500 bin metrekare yeşil alanı olan bir Kütahya’yı hedefliyoruz” dedi.

Kütahya Belediyesinin alt ve üstyapısıyla tamamen yenilediği halk arasında Maltepe Parkı olarak Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

‘UYUŞTURUCU YUVASINA DÖNÜŞMÜŞTÜ’

Dünya markası olmuş iki Ahmet’in şehri olarak Kütahya’yı tanıtmaya çalıştığını belirten Başkan Işık, “Birisi Yakupoğlu Ahmet yani Ressam Ahmet Yakupoğlu, diğeri de Hisarlı Ahmet. Ressam Ahmet Yakupoğlu adına layık olmak, onun adının verildiği bir parkı ona yakışır şekilde yeniden düzenlemek bizim boynumuzun borcuydu.” Dedi. Parkın geçmişinde emek verenlere de teşekkür eden Başkan Işık, “Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı ilk olarak 1980’li yıllarda yeşil alan olarak kullanılmaya başlamış ve ilk kez yapılaşma ve peyzaj düzenlemeleri 1994 yılında dönemin belediye başkanı tarafından yerine getirilmiş. Daha sonra bazı düzenleme çalışmaları olmuş ama ne acı ki hiç kullanılmadan yıkmak zorunda kaldığımız ucube yapılarla bu park yeşil alan ve sayfiye yeri olmaktan çıkmış, adeta uyuşturucu yuvası ve mahalle gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini karartacak kadar tehlikeli bir alana dönüşmüş. Bu durum bizi yaraladı ve onun için derhal burayı herkesin kullanabileceği, çevresinde duvarların olmadığı, çevresindeki 5-6 mahallemizin sakinlerinin buranın bekçisi olacağı bir yapıya kavuşturmamız gerektiğini düşündük ve hayata geçirdik.” dedi.

‘KÜTAHYA’YA 7 PARK KAZANDIRDIK’

Park hakkında bilgi veren Başkan Işık, “Yaklaşık 32 dönümden oluşan parkımızın toplam yeşil alanı 19 dönüm, mimari yapı alanı 425 metrekare, ayrıca vatandaşlarımızın kullanımına sunulan restoran, büfe, tuvaletler, muhtarlık, ve spor sahaları da içinde bulunuyor. Yeşil alan çalışmalarında toplam bin 80 adet ağaç, 2 bin 245 adet çalı doğayla buluşturuldu ve doğal bitki örtüsü korundu. Sulama sistemi montajı dahil olup oyun grubu montajları da yapılarak çocuklarımızın eğleneceği bir alan oluşturulmuştur. 2019 yılı 31 Mart seçimlerinden sonra kayıtlı 285 adet parkımızın toplam alanı 1 milyon 675 bin metrekareydi. Buna ilave 75 bin metrekare büyüklüğünde 7 park daha kazandırarak 1 milyon 750 bin metrekareye ulaşan kayıtlı park alanına kavuştuk.” İfadelerini kullandı.

‘HEDEF 3 MİLYON 500 BİN METREKARE YEŞİL ALAN’

105 bin metrekare Millet Bahçesi’nin bir hafta on gün içerisinde açılacağına değinen Başkan Işık, “105 bin metrekarelik Yoncalı Mesire Alanı, daha önce İl Özel İdaremizin uhdesindeydi. Sayın Valimizin de uğraşlarıyla tahsis İl Özel İdaresi’nden kaldırıldı, belediyemizin uhdesine verildi. Verilir verilmez hemen projelendirilmesi ve bölgemize yakışacak bir mesire alanına dönüştürme sürecini başlattık. Şu anda imalatı devam ediyor. Birkaç ay içerisinde onu da kazandıracağız. İlk etap toplam 255 bin metrekare Yedigöller Rekreasyon Alanı, Allah nasip ederse 30 Ağustos’ta tüm Kütahyalı hemşehrilerimizin davet edilerek bir konserle hizmete sunulacak. Yaklaşık 500 dekardan oluşan Kanal Kütahya projemizin ilk etabı da bu yıl sonu itibariyle şehrimizin hizmetine sunulacak. Yine yaklaşık 50 dekarlık Bayraktepe Projesi ve diğer projelerimizle beraber ilave 1 milyon metrekarenin üzerindeki yeşil alanı, park alanını bu şehre kazandırmış olacağız. Cumhuriyet tarihi boyunca 1 milyon 750 bin metrekare, dört yılda ilave 1 milyon metrekare yeşil alanı bu şehre kazandırmanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu sizlerle paylaşmak isterim. Hedefimiz ikiye katlamak. 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alanı olan bir Kütahya’yı hedefliyoruz. Allah nasip ederse 2 milyon 750 bin metrekareyi yakalamış olacağız. Geriye kalan 750 bin metrekareyi de Allah nasip ederse orta vadede bu şehre kazandıracağız” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *